Test av sjokoladepålegg
Les dette før du kjøper sjokoladepålegg
Vi kan fortelle deg hva du bør og ikke bør smøre på skiva.


En brødskive med sjokoladepålegg fungerer fint som litt velvære i hverdagen. Vi har funnet ut hva som er det beste valget når du først skal skeie ut!
Sjokoladepålegg er ikke et sunt alternativ til leverpostei eller gulost. Heller ikke til syltetøy, faktisk, fordi de fleste sjokoladepåleggene inneholder masse fett i tillegg til sukker.
Sjokoladepåleggene er i all hovedsak laget av ulike sukkerslag og vegetabilsk fett.
Bak betegnelsen «vegetabilsk fett», skjuler det seg ofte en dårlig olje, for eksempel palmeolje, som vi gjerne vil styre unna. Vi vil også unngå «delvis herdet vegetarisk fett» fordi det kan inneholde det usunne transfettet.
Kakao gir litt fiber på grunn av at det naturlig forekommer i kakaobønnen. Så jo mer kakao, desto mer fiber. Uansett bør søte pålegg av de typene vi har testet her, ikke høre til hverdagskosten.
Kos deg heller litt ekstra i helgen, eller kanskje når du har ferie. Vi rangerer sjokoladepåleggene for deg ut fra det rent ernæringsmessige: Mye kalorier, fett, sukker og karbohydrater trekker ned.
Mye protein trekker opp. Smaken er det ikke tatt hensyn til - den vurderingen får du stå for selv!
Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost
Les også:
Så lenge må du trene for å forbrenne favorittsjokoladen
Vi har testet kakemikser - blåbærmuffins er sunnest