Test av salami

Bjerke Kryddersalami

Feilmerking gir et falsk skjær av magert produkt.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Først publisert Sist oppdatert

Fra emballasjen: Merket med "Lokale spesialiteter".

Vurdering: Opsann - her har merkingen gått litt fort - de har kuttet energiinnholdet med hele 60 % i forhold til hva det korrekte er. Som er 432 kcal, beregnet ut fra oppgitt innhold av fett og protein. Oppgir innhold av søtstoff - det skal navn- eller nummergis.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 795/189,9

Protein, g: 22,5

Karbohydrater, g: 0

Fett, g: 38

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøtt av storfe og svin, spekk, salt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 138

Tilsetningsstoff: søtstoffer (hvilke?), konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 90

Produsent: Bjerke AS

Pris pr. pakke, kr: 29,90