Test av salami
FirstPrice Salami dansk type
Testens desidert laveste andel kjøtt.
FirstPrice Salami dansk type
Fra emballasjen: Fermentert, tørket og kaldrøkt salami.
Vurdering: Inneholder soyaprotein og kollagenprotein (bindevev og bruskvev). I denne pølsen er det kun brukt 70 g kjøtt per 100 g pølse - halvparten så mye som i testens mest kjøttrike pølse. (I noen pølser er det brukt mer enn 100 g kjøtt per 100 g pølse fordi mye fuktighet fordamper når salamipølsen henger til tørk.) Dette vises på kalori- og fettinnholdet, som ikke er av det gode.
Innhold per 100 g
Energi, kJ/kcal: 2048/496
Protein, g: 15
Karbohydrater, g: 1
Fett, g: 48
Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøtt og spekk av svin, salt, soyaprotein
Saltinnhold, %: ikke oppgitt
Gram kjøtt pr. 100 g vare: 70
Tilsetningsstoff: fargestoff E120, antioksidant E301, konserveringsmiddel E250
Vekt, g: 250
Produsent: Unil AS
Pris pr. pakke, kr: 24,90