Test av salami

FirstPrice Salami dansk type

Testens desidert laveste andel kjøtt.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Først publisert Sist oppdatert

FirstPrice Salami dansk type

Fra emballasjen: Fermentert, tørket og kaldrøkt salami.

Vurdering: Inneholder soyaprotein og kollagenprotein (bindevev og bruskvev). I denne pølsen er det kun brukt 70 g kjøtt per 100 g pølse - halvparten så mye som i testens mest kjøttrike pølse. (I noen pølser er det brukt mer enn 100 g kjøtt per 100 g pølse fordi mye fuktighet fordamper når salamipølsen henger til tørk.) Dette vises på kalori- og fettinnholdet, som ikke er av det gode.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 2048/496

Protein, g: 15

Karbohydrater, g: 1

Fett, g: 48

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøtt og spekk av svin, salt, soyaprotein

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 70

Tilsetningsstoff: fargestoff E120, antioksidant E301, konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 250

Produsent: Unil AS

Pris pr. pakke, kr: 24,90