Test av salami

Tulip Dansk Salami 40% mindre fett

Ikke så sunn som man kanskje skulle tro.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Først publisert Sist oppdatert

Tulip Dansk Salami 40% mindre fett

Vurdering: Inneholder både sukker og glukosesirup. Et 40 % redusert fettinnhold er jo vel og bra, men fordi "normalen" er så utrolig fettrik, er dette ikke en mager eller spesielt sunn salami likevel. Proteininnholdet og mengde kjøtt trekker også ned, det er under ønskelig nivå.

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1480/360

Protein, g: 19

Karbohydrater, g: 0-1

Fett, g: 31

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: svinekjøtt, salt, krydder

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 118

Tilsetningsstoff: fargestoff E120, antioksidant E301, konserveringsmiddel E250, surhetsregulerende middel E331

Vekt, g: 200

Produsent: Tulip Norge AS

Pris pr. pakke, kr: 35,50