Test av salami

Bjerke Rødvinsalami

Det meste går feil vei i denne salamien.

SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no.
SALAMITEST: Ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky har vurdert og sammenlignet næringsinnholdet i 36 typer salami på oppdrag for DinKost.no. Foto: Foto: Bjørn Inge Karlsen, HM Foto
Først publisert Sist oppdatert

Bjerke Rødvinsalami

Fra emballasjen: Merket med "Lokale spesialiteter".

Vurdering: I motsetning til Helgeroasalamien har denne pølsa for mye fett, for lite protein og for mange kalorier til å kunne kalles et bra valg. Andelen kjøtt er bra. Fire tilsetningsstoffer

Innhold per 100 g

Energi, kJ/kcal: 1807/432

Protein, g: 19,6

Karbohydrater, g: 0,1

Fett, g: 39,3

Tre viktigste ingredienser i fallende rekkefølge: kjøtt av storfe og svin, spekk, salt

Saltinnhold, %: ikke oppgitt

Gram kjøtt pr. 100 g vare: 124

Tilsetningsstoff: fargestoff E120, antioksidant E300, E301, konserveringsmiddel E250

Vekt, g: 100

Produsent: Bjerke AS

Pris pr. pakke, kr: 32,00