Test av pastamiddager
Ingen skikkelige tapere, men heller ingen helmakse
Sjekk hvilken pastarett du bør velge.


Pasta er omtrent blitt nasjonalretten i Norge, og den er ofte førstevalget når det skal gå fort å få middagen på bordet.
For deg som har det ekstra travelt, finnes det mange helt ferdige retter som bare skal varmes opp, enten i mikroen eller i en kjele. Du kan velge mellom hermetiske, dypfryste og kjølte pastaretter med ulike sauser og (litt) grønnsaker ved siden. Vi har testet pastamiddager for deg!
Best i test
De fleste pastamiddagene gjør det middels greit i testen - det er ingen skikkelige verstinger ute og går.
Toro Velbekomme spaghetti med kjøttsaus gjorde det best i denne testen, med få kalorier og mye kostfiber.
Findus Pastakjøkkenet Kylling & Pasta får samme sluttkarakter - og scorer på veldig lite kalorier, men mye fiber og lite salt.
Er du ute etter pastaretten med mest protein bør du velge Toro Velbekomme Lasagne, eller Fjordland Express Pasta med ost- og skinkesaus.
Komplett middag?
En mettende middag bør oftest inneholde minst 350 kcal eller ca 30 % av ditt daglige kaloriinntak. Et par av middagene i testen inneholder færre kalorier enn dette, og det kan bety at du lettere griper til dessert eller småspiser etter maten. Det bør også være en balanse mellom pasta, kjøtt (eller andre proteinkilder) og grønnsaker i middagsretten.
Det er jevnt over forsvinnende lite grønnsaker i rettene vi har testet.
Dette kunne jo rettes opp ved at man på forpakningene anbefalte å legge til en salat eller grønnsaker, men det er stort sett brød, loff og hvitløksbagetter som er serveringstipset. Dette tilfører mer karbohydrater og kalorier til middagen, men ikke mer antioksidanter, C-vitamin eller andre nyttige stoffer du får fra grønnsaker.
Vil du gjøre pastamiddagen din ytterligere sunn, bør du legge til en frisk salat eller råkost og droppe loffen.
Sjekk ingrediensene!
De fleste rettene inneholder veldig mye pasta og saus, og bare litt kjøtt - av typen bacon, kjøttdeig eller kylling. Hadde du laget middagen selv, ville du nok spandert litt mer kjøtt enn du får her. Ost i sausene er med på å trekke proteininnholdet i de fleste rettene godt oppover. Men både ost, kjøttet og ikke minst krydderet som er brukt i rettene, bidrar med masse salt.
Noen retter gir deg godt over 60 % av dagens anbefalte saltinntak, mens middagen selv utgjør ca 30 % av dagens matinntak.
Vi har listet opp de tre første ingrediensene på ingredienslisten i hver pastamiddag. Dette er de råstoffene det er mest av i pastamiddagen.
Smaken er ikke vurdert - dette er en ren ernæringsvurdering ut fra det som oppgis på emballasjen. Produktene er kjøpt inn lørdag 13.4 2013 ved besøk på Rema 1000, Coop Mega og Meny - alle på Bekkestua. Vi kjøpte inn alle ferdige pastamiddager vi så.
Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost
Les også:
Les dette hvis du er opptatt av næringsinnholdet i yoghurt
Se hvilken frokostblanding som får terningkast seks