Test av lunsj i beger
Vi tester riskrem og yoghurt
Se hvilke som er sunnest - og om de smaker noe godt.

Vi har her gjort en vurdering av næringsinnholdet i et utvalg av riskremer, rislunsjer og yoghurter.
Grunnen til at vi har samlet disse i en gruppe, er at de i tillegg til å presenteres som dessert på hjemmesiden til produktene, også markedsføres som smart turmat eller små mellommåltider.
Det er da heller ingen totale katastrofer i denne gruppen, de får jevnt over ganske ok karakterer. Men for å være et fullgodt mellommåltid, bør nok sukkerinnholdet være betydelig lavere enn det er i disse dessertene.
I tillegg til å se på næringsinnholdet har vi gjort en smaksvurdering av de tre som kommer best ut ernæringsmessig.
Piano Riskrem Bringebærsaus får full score, 6 av 6 for næringsinnhold, men smaksdommen er ikke like nådig - for løs konsistens og syntetisk smak på sausen, mener gourmetsmaker og vinekspert Arnie Stalheim.
Piano Rislunsj Jordbær og Kos Riskrem med Bjørnebærsaus får begge karakteren 4 for næringsinnhold. Av de to kommer Piano Rislunsj med jordbær i tillegg best ut smaksmessig - 5 av 6 poeng. Passe søt, fin konsistens og naturlig smak på sausen, lyder dommen.
Næringsinnhold og ingredienser
Det er slående hvor like de ulike dessertproduktene faktisk er, de inneholder jevnt over fløte, helmelk, sukker og egg/eggepulver.
Dermed er det ikke så kjempemye som skiller dem på næringsinnholdet, vi snakker altså små forskjeller. Men om du er interessert i kalorier, så finner du lett ut hvilken porsjon som gir deg minst energi - vi har regnet dette om for deg.
På samme måte kan du finne ut hvilket produkt som inneholder minst og mest tilsatt sukker, minst og mest fett og minst og mest protein.
Mange av dessertene er tilsatt tilsetningsstoffer som skal gjøre at puddingen eller kremen ikke skiller seg, at fargen er jevn og pen, at smaken er god og at produktet holder seg lenge. Velg produkter uten slike stoffer dersom du ønsker en mer hjemmelaget, ren dessert.
Vi har også oppgitt de tre første ingrediensene i produktet. Dette er de ingrediensene det er mest av.
Vi har kjøpt alle variantene vi kom over og er klar over at det kan mangle noen smaker.