Test av light-dressing
Den letteste dressingen
Ikke all dressing er fy-fy. Vi har testet light-dressing.
For å teste dressinger måtte vi også se på hva en klassisk basisdressing består av: olje og eddik og kanskje litt urter og rene krydre.
Slik testet vi
I denne testen av såkalte light-dressinger har vi lagt størst vekt på innholdet av kalorier og fett - jo mindre, dess bedre.
Dressingene er ikke smakstestet.
Les også: Test av vanlige dressinger
Ekstra virgin
Ikke alle kjøpedressinger inneholder den fine, kaldpressede olivenoljen. Noen inneholder rapsolje, som også er en god olje. Noen inneholder soyaolje eller solsikkeolje, som er helt greie oljer.
De øvrige inneholder "vegetabilsk olje".
Usunn palmeolje
Med den innholdsdeklarasjonen kan vi faktisk ikke vite eksakt hvilken olje som er brukt, og ofte skjuler palmeolje seg bak dette uttrykket.
Palmeolje inneholder mye mettede fettsyrer og mindre av de sunne, umettede fettsyrene, som vi finner i raps, oliven, soya og solsikke.
Les også: Vil midjefettet til livs
Få karbohydrater teller positivt
Vi har gitt dressingene uten smaksforsterkere ekstra poeng.
Dressingene med minst karbohydrater (som ofte er sukker eller stivelse) har fått mer poeng enn dressingene som har mye karbohydrater.
Les også: Her er sommerølet - stor test
Denne saken ble første gang publisert 29/06 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.