Test av grillpølser 2016
To av grillpølsene får terningkast 6
Vi har testet 15.
Testeren: Iren Vagstad Ellingsen
Iren Vagstad Ellingsen har bachelor i ernæring fra Atlantis Medisinske Høgskole 2010, og jobber som ernæringsveileder ved Heiaklinikken i Lier.
Foruten ernæringstester for Klikk.no, driver hun individuell veiledning og jobber med for kost- og livsstilsendring bl.a. for for skoler, barnehager og kantinebedrifter.
Om testen:
Slik ble testen utført
Utvalget er grillpølser av svin, storfe og kylling/kalkun uten ekstra tilsetning som ost, bacon osv., altså ”rene” grillpølser.
Grillpølsene er rangert utfra verdiene i innholds- og næringsdeklarasjonen. At en pølse får sekser betyr ikke at den er sunn, men det sunneste valget blant disse produktene.
Det er gitt mest poeng for lavest energiinnhold, mest protein, minst karbohydrater/stivelse, minst mettet fett, minst salt og mest kjøtt. Produktene er kjøpt i et representativt utvalg matbutikker i april 2016. Bare næringsinnholdet er vurdert, ikke smak.
Denne saken ble første gang publisert 10/05 2016, og sist oppdatert 29/06 2017.