Test av ferdigpasta
Den sunneste ferdigpastaen
Vi har funnet ut hvilke pastaretter du trygt kan spise, og hvilke du bør droppe.
Slik testet vi
Ernæringsfysiolog Therese F. Mathisen har kun vurdert oppgitt næringsinnhold i de forskjellige produktene.
- Tilsatt sukker, høyt fettinnhold (og da særlig umettet fett) og mye salt teller negativt. Høyt innhold av proteiner, fiber og vitaminer gir plusspoeng.
- Smak eller pris er ikke tatt i betraktning i denne testen.
- Poengskalaen er relativ. Terningkast seks betyr for eksempel ikke at retten må være sunn tvers igjennom, bare at den er betydelig sunnere enn tilsvarende produkter på markedet.
Markedet vet å sko seg på behov, og de siste årene har tilbudet av ferdigretter eksplodert.
Sunnere med hjemmelagd
Selv om vi har testet hvilke retter som er sunnest av ferdigproduktene, er som regel det aller sunneste alternativet å lage en rask middag selv.
Å lage en pastarett er fort gjort, og du trenger ikke å være noen mesterkokk.
Se video: Lær å lage pasta
Blodsukkeret vil svinge
Hvit pasta gjør at blodsukkeret svinger mer, og det gjør oss sultne igjen kort tid etter at vi har spist.
Uten særlig fiber i måltidet er det også større risiko for at du spiser en større porsjon enn nødvendig.
Fiberrik fullkornpasta
Koker du opp fullkornpasta, har du et sunt, fiberrikt alternativ der du selv kan begrense mengden pasta, og dermed karbohydrater.
En ovnsbakt laksefilet eller kyllingfilet er godt til, og gir deg verdifulle proteiner.
Finn de beste pastarettene i vårt populære Oppkriftssøk!
Tredelt tallerken
En liten spiseskje med pesto over pastaen gir god smak. Sammen med en porsjon grønnsaker er middagen komplett, sunn og næringsrik.
Les også: Slik lager du perfekt pasta carbonara
Porsjonen på tallerkenen bør ideelt deles i tre like store deler. En med pasta, en med grønnsaker eller salat og en tredel kjøtt eller fisk.
Tilbake til Klikk Helse/kosthold
Denne saken ble første gang publisert 03/11 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.