Pålegg
Majonessalater er ikke så bra om du teller kalorier
Eggeplomme er heller ikke bra for kolesterolet.

FrokostSalat
Fra emballasjen: Godt som dip og pålegg.
Næringsinnhold per 100 g vare:
Energi, kcal: 397
Protein, g: 7
Karbohydrat, g: 3
Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt
Fett, g: 40
Herav mettet fett, g: ikke oppgitt
Salt, g: ikke oppgitt
Tre hovedingredienser: mager ostemasse (44%), vegetabilsk olje, vann
Vekt per forpakning: 195
Produsent: Mills
Ca. pris: 35
Passer godt til:
Et majonesbasert pålegg med mye kalorier. Det meste av kaloriene kommer fra fettet i ostemassen så vel som i oljen. Vi vet ikke hva slags olje som brukes, men dersom det er raps, solsikke, soya eller mais kan det bety at pålegget ikke er uheldig for kolesterolet, ja, det kan faktisk være med på å senke det. Det kan også være nyttig pålegg når du skal være fysisk aktiv i timesvis av gangen.
Passer ikke så godt til:
Et så fett pålegg er ikke smart for deg som teller kalorier, for deg som har diabetes eller på dager da du er stillesittende. Innholdet av eggeplomme kan også være problematisk dersom du har veldig høyt kolesterol.
Rødbetsalat
Fra emballasjen: Med velsmakende rødbeter fra Sørlandet.
Næringsinnhold per 100 g vare:
Energi, kcal: 355
Protein, g: 1
Karbohydrat, g: 13
Herav sukkerarter, g: ikke oppgitt
Fett, g: 33
Herav mettet fett, g: ikke oppgitt
Salt, g: ikke oppgitt
Tre hovedingredienser: rødbeter (47%), soyaolje, vann
Vekt per forpakning: 200
Produsent: Mills
Ca. pris: 35
Passer godt til:
Nok en majonessalat, men denne inneholder nesten 50 % rødbeter - det er ikke verst! Vi ser det ved at fettandelen er lavere. Så dette er et bedre valg enn den helfete frokostsalaten, spesielt om du vil passe vekten. Fortsatt fullt av hjertevennlig fett som kan være med på å holde kolesterolet i sjakk, så dette pålegget kan passe for de fleste.
Passer ikke så godt til:
Dersom du skal ned mange kilo, er nok såpass fete pålegg ikke det smarteste valget uansett. Inneholder egg og sennep som noen er allergiske for.
Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost