Test av Pizza Grandiosa med Nøkkelhull-merke

Nøkkelhullsmerket Grandiosa Biff og Løk

På grensen til lureri.

Foto: FOTO: Petter Berg HM Foto
Først publisert Sist oppdatert

Pris:55,90 kr

Vekt: 570 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi:875 kJ / 205 kcal

Protein: 11 g

Karbohydrat: 25 g

Herav sukkerarter: 2,8 g

Fett og prosentdel fett av totalenergi:6,8 g (29,9 %)

Herav mettet fett:2,8 g

Kostfiber:2,6 g

Natruim 0,5 g (ca 1 % salt)

Totalt kaloriinnhold per porsjon: En halv pizza oppgis å være én porsjon. Da blir kalorinnholdet 2464 kJ / 589 kcal, eller ca 29 prosent av dagens kaloriinntak, for en kvinne med 2000 kcal behov per dag.

Denne porsjonen er dermed i tråd med hva en middag bør gi for en kvinne - kalorimessig sett.

Om ingrediensene

Vann, hvetemel og mozzarella er de tre viktigste ingrediensene i denne pizzaen. For å få opp fullkornsandelen i bunnen, er den hvite pizzadeigen blandet opp med litt sammalt hvete og havrekli.

Også her er både biffkjøttet og pizzakjøttet blandet opp med stivelse og soya, og det er "hele" 3 prosent løk i pizzaen.

Kommentar

På emballasjen oppgir Stabburet de kravene som Mattilsynet har satt for at pizzaen skal få Nøkkelhullsmerket.

Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som...
Pluss ikon
Jeg hørte lyder fra soverommet på hytta og stivnet helt da jeg så hva som foregikk

Der står det blant annet at pizzaen skal inneholde minst 25 g grønnsaker per 100 g vare. Dette synes nesten utrolig at de har fått til, når løken utgjør 3 prosent og både tomater og tomatpuré må være lik eller mindre enn 8 prosent, slik ingrediensene er oppført (i fallende rekkefølge). Dette summerer seg da bare til maksimum 19 prosent grønnsaker.