Test av kjøttpålegg
Hvor sunt er kjøttpålegget?
Vi har testet 14 forskjellige kjøttpålegg.
Om du ønsker en sunn og flott kropp er det supert å spise proteiner, som blant annet finnes i kjøtt. Men hvor sunne er egentlig de ulike kjøttpåleggene?
Omdiskutert tilsetningsstoff
Flere av produktene i testen inneholder Natriumnitritt (E250), som er et noe omdiskutert tilsetningsstoff (konserveringsmiddel) som blandes inn i saltet i matvaren.
Det beskytter kjøttet mot å utvikle en bakteriegift, men nitritten selv kan omdannes til mer uheldige stoffer i magesekken vår.
Derfor er det satt strenge grenser for hvor mye natriumnitritt som kan være i kjøttpålegg.
Mye salt
De fleste kjøttpålegg må regnes som mat som inneholder mye salt (grensen går ved 1,2 g/100 g vare). Her er det bare én som oppgir saltinnholdet, og det er høyt.
Det er ønskelig med mindre salt i kjøttpålegg, selv om dette er en del av konserveringen.