Test av kjøttpålegg

Hvor sunt er kjøttpålegget?

Vi har testet 14 forskjellige kjøttpålegg.

TEST AV KJØTTPÅLEGG: Proteiner er bra hvis du ønsker deg en sunn og flott kropp. Men hva annet inneholder egentlig de forskjellige typene kjøttpålegg?
Publisert Sist oppdatert

Om du ønsker en sunn og flott kropp er det supert å spise proteiner, som blant annet finnes i kjøtt. Men hvor sunne er egentlig de ulike kjøttpåleggene?

Omdiskutert tilsetningsstoff

Flere av produktene i testen inneholder Natriumnitritt (E250), som er et noe omdiskutert tilsetningsstoff (konserveringsmiddel) som blandes inn i saltet i matvaren.

Det beskytter kjøttet mot å utvikle en bakteriegift, men nitritten selv kan omdannes til mer uheldige stoffer i magesekken vår.

Derfor er det satt strenge grenser for hvor mye natriumnitritt som kan være i kjøttpålegg.

Mye salt

De fleste kjøttpålegg må regnes som mat som inneholder mye salt (grensen går ved 1,2 g/100 g vare). Her er det bare én som oppgir saltinnholdet, og det er høyt.

Det er ønskelig med mindre salt i kjøttpålegg, selv om dette er en del av konserveringen.