Søndag

Dagens forslag til frokost, lunsj, middag og mellommåltid for deg som trener.

SØNDAGSMENY: Frokostmelett, sandwich med spekeskink, skalldyrwok.
SØNDAGSMENY: Frokostmelett, sandwich med spekeskink, skalldyrwok. Foto: FOTO: Crestock
Sist oppdatert

Frokost: Frokostomelett

Lunsj: Dobbel sandwich med spekeskinke og kremost

Middag: Skalldyrwok med ingefær og soyasaus

To forslag til mellommåltid eller kveldsmat:

3 ss havregryn, 10 rosiner og 5 hakkede mandler med 1,5 dl biola naturell

1 håndfull nøtter

--------------------------------------------------------

Frokostomelett

(Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt)

Ingredienser:

  • 2 stk. egg
  • 2 ss vann
  • litt salt
  • litt smør til steking

Fremgangsmåte:

Forslag til fyll: Revet ost, smørdampet purre, røkt fisk eller krydderurter.

Tilbehør: Salat, tomat, agurk, urter og godt brød.

Visp sammen egg, vann og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes oppi. Trekk røren inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene. Legg på ønsket fyll og brett den ene halvparten over den andre. Hvelv omeletten over på tallerken slik at undersiden kommer opp.

Serveres med salat, agurk- og tomatskiver.

Det tar ca. ett minutt å lage en porsjonsomlett.

Denne saken ble første gang publisert 25/02 2009, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også