Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 4
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
TORSDAG UKE 1
Frokost
Müsli
2 dl melk
2 dl Fedon müsli eller med tilsvarende lavt innhold av karbohydrat
2 dl usukrede bær
1 ts fruktose
Næringsverdi:
Kcal: 225, karbohydrater 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.
Lunsj
Pytt i panne
1 pk. skinke i stimler
2 sopp i biter
3 brokkoli, dampet
1/4 løk, finhakket
salt og pepper
Stekes i panne med 1 ss olivenolje
Næringsverdi:
Kcal: 271, karbohydrater: 3,5 g. Protein: 27 g, fett: 17 g, mettet fett: 3,5 g, fiber: 3,4 g.
Middag
Frittata med grønnsaker
Oppskriften gir 4 porsjoner:
100 g flesk eller bacon, oppskåret
1 ss olivenolje
2 store squash, skåret i skiver
350 g maiskorn
400 g spinat
8 egg
150 g kremost med hvitløk og urter
Grønn salat, til servering.
Stek kjøttet i olje i en stor stekepanne, til det blir brunt. Rør inn squash, stek til skivene blir møre. Tilsett mais og spinat, ev. krydder, og stek til det er varmt helt gjennom.
Visp sammen eggene og hell over grønnsakblandingen.
Smuldre osten over, og stek forsiktig i ca. 5 minutter på medium varme.
Snu omeletten og stek til eggene har stivnet rundt kanten, og omeletten er blitt lysebrun på toppen. Del omeletten i biter, og server med en enkel, grønn salat.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 9,5. Kcal: 540, protein: 29 g, karbohydrater: 18 g, fett: 40 g, herav mettet fett: 16 g, fiber: 4 g.
Kvelds
Fylt avokado
½ avokado
1 ½ dl reker
Blandes:
1 ss kesam 1 %
1 ts olivenolje
sitron, dill
salt og pepper etter smak
Næringsverdi:
Kcal: 353, karbohydrater: 1 g, protein: 27 g, fett: 18 g, herav mettet fett: 3,4 g, fiber: 3,4 g.