Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 2
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny, dag for dag i to uker. Her er dagens meny:
TIRSDAG UKE 1
Les også: Fedons slankemeny dag 1
Frokost
Fedon müsli
2 dl melk eller soyamelk
2 dl Fedon müsli eller müsli med tilsvarende næringsinnhold
2 dl usukrede bær
1 ts fruktose
Næringsverdi:
Kcal: 225, karbohydrater: 27 g, protein: 16 g, fett: 6,7 g, fiber: 9 g.
Lunsj
Kyllingsalat
2 dl grønn salat/ruccola
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
1 kokt egg
100 g kylling
grønnsaker, fritt valg
soltørkede tomater i biter
½ avokado
Dressing:
balsamicoeddik
1 ss olivenolje
salt (LoSalt/Seltin)
pepper
Næringsverdi:
Kcal: 522, karbohydrater: 16, protein: 40 g, fett: 34 g, herav mettet fett: 6,6 g, fiber: 9 g.
Middag
Rekegrillspidd
Dette er en tsatsikivariant med basilikum, hvor hvitløken er byttet ut med sjalottløk. Kan også brukes til grillet kylling, eller som saus til grillet lam.
Oppskriften gir 4 porsjoner:
2,4 dl matyoghurt
2,4 dl agurk, presset
3 ss hakket, fersk basilikum
2 ss ferskpresset sitronsaft
+ saft til å drysse over
2 ss oppskåret sjalottløk
1 ¼ ts fint knuste anisfrø
olivenolje (til pensling)
450 gram store, rå reker, pillede og rensede
300 g babyspinat/ruccolasalat
1,8 dl presset fetaost
Bland sammen yoghurt, agurk, basilikum, 2 ss sitronsaft, sjalottløk og ¾ ts anisfrø i en bolle.
Varm opp grillen (medium varme), og pensle grillen med olje. Træ rekene på fire metallspidd, og pensle dem med olivenolje.
Dryss salt, pepper, og de siste ½ ts med anisfrø.
Stek rekene til de er ugjennomsiktige i midten, ca. 3 minutter pr. side. Fordel spinaten på fire tallerkener, og hell over litt ekstra sitronsaft og olivenolje.
Legg rekegrillspiddene oppå spinaten, og bruk en skje til å fordele tsatsikien på toppen.
Dryss fetaost over, og server.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 4 (veldig lav). Kcal: 267, protein: 32,8 g, karbohydrater: 11,4 g, fett: 11,5 g, herav mettet fett: 5,40 g, fiber: 2,7 g
Kvelds
Egg med tilbehør
3 salatblader
3 ss paprikabiter
2 kokte egg i biter
2 fileter sardiner el. lignende
1 ts olivenolje
2 klibrød
Næringsverdi:
Kcal: 333, karbohydrater: 8,6, protein: 25 g, fett: 22 g, herav mettet fett: 5,2 g, fiber: 5,7 g.