Vektkontroll

Fedons slankemeny dag 14

Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.

SØNDAG: Bønnestuing med svinekjøtt og chili.
Publisert Sist oppdatert
Dr. Fedon Lindberg

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 13

Slankemeny dag 12

Her er dagens meny:

SØNDAG UKE 2

Frokost

Eggerøre og laks

eggerøre av 2 egg

2 ss finklippet gressløk

pepper og salt (LoSalt/Seltin)

ca. 50 g røket laks/gravlaks

friske grønnsaker

1 glass juice (helst grønnsakjuice eller gulrotsaft)

Næringsverdi:

Kcal: 353, karbohydrater: 22 g, protein: 29 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 4,6 g, fiber: 3,7 g.

Lunsj

Kyllinglår og ertestuing

1 ½ kyllinglår

Blandes i blender/mikser:

1 dl kokte erter eller kikerter

1 dl kesam 1 %

1 fedd hvitløk

sitronsaft

1 ss olivenolje

revne gulrøtter

Næringsverdi:

Kcal: 458, karbohydrater: 26 g, protein: 34 g, fett: 28 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 5,5 g.

Middag

Svin med bønnestuing

Oppskriften gir 4 porsjoner:

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.

extra virgin olivenolje

400 g oppskåret svinekjøtt

1 rødløk, delt i to og skåret i skiver

2 hvitløkfedd, hakket

1 stor klype chiliflak

1 ts kvernet spisskummen

1 rød paprika, grovhakket

400 g hakkede tomater på boks

400 ml kyllingkraft

250 g små poteter, skåret i to

100 g grønne bønner

hakket koriander eller bladpersille Varm 1 ts olivenolje i en stekepanne.

Krydre kjøttet, og brun det raskt i pannen. Ta kjøttet ut av pannen, og stek løken og hvitløken i 1 minutt. Tilsett chiliflak, spisskummen og pepper, og stek i 2 minutter til. Tilsett svinekjøttet sammen med de hermetiserte tomatene og kyllingkraften.

La det småkoke, og tilsett potene. Stek i 10-15 minutter, før du tilsetter bønnene. La koke i ytterligere 5 minutter.

Krydre og strø over med koriander til slutt.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 6. Kcal: 299, protein: 28,5 g, karbohydrater: 20 g, fett: 11,7 g, herav mettet fett: 3 g, fiber: 3,5 g.

Kvelds

1 Fedon slankebar karamell/hasselnøtt eller tilsvarende

1 pære

Næringsverdi:

Kcal: 216, karbohydrater: 23,7 g, protein: 13,6 g, fett: 6,8 g, mett fett: 2,1 g, fiber: 11,7 g.