Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 14
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
SØNDAG UKE 2
Frokost
Eggerøre og laks
eggerøre av 2 egg
2 ss finklippet gressløk
pepper og salt (LoSalt/Seltin)
ca. 50 g røket laks/gravlaks
friske grønnsaker
1 glass juice (helst grønnsakjuice eller gulrotsaft)
Næringsverdi:
Kcal: 353, karbohydrater: 22 g, protein: 29 g, fett: 17 g, herav mettet fett: 4,6 g, fiber: 3,7 g.
Lunsj
Kyllinglår og ertestuing
1 ½ kyllinglår
Blandes i blender/mikser:
1 dl kokte erter eller kikerter
1 dl kesam 1 %
1 fedd hvitløk
sitronsaft
1 ss olivenolje
revne gulrøtter
Næringsverdi:
Kcal: 458, karbohydrater: 26 g, protein: 34 g, fett: 28 g, herav mettet fett: 6 g, fiber: 5,5 g.
Middag
Svin med bønnestuing
Oppskriften gir 4 porsjoner:
extra virgin olivenolje
400 g oppskåret svinekjøtt
1 rødløk, delt i to og skåret i skiver
2 hvitløkfedd, hakket
1 stor klype chiliflak
1 ts kvernet spisskummen
1 rød paprika, grovhakket
400 g hakkede tomater på boks
400 ml kyllingkraft
250 g små poteter, skåret i to
100 g grønne bønner
hakket koriander eller bladpersille Varm 1 ts olivenolje i en stekepanne.
Krydre kjøttet, og brun det raskt i pannen. Ta kjøttet ut av pannen, og stek løken og hvitløken i 1 minutt. Tilsett chiliflak, spisskummen og pepper, og stek i 2 minutter til. Tilsett svinekjøttet sammen med de hermetiserte tomatene og kyllingkraften.
La det småkoke, og tilsett potene. Stek i 10-15 minutter, før du tilsetter bønnene. La koke i ytterligere 5 minutter.
Krydre og strø over med koriander til slutt.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 6. Kcal: 299, protein: 28,5 g, karbohydrater: 20 g, fett: 11,7 g, herav mettet fett: 3 g, fiber: 3,5 g.
Kvelds
1 Fedon slankebar karamell/hasselnøtt eller tilsvarende
1 pære
Næringsverdi:
Kcal: 216, karbohydrater: 23,7 g, protein: 13,6 g, fett: 6,8 g, mett fett: 2,1 g, fiber: 11,7 g.
Denne saken ble første gang publisert 01/08 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.