Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 9
Hold matchvekten i ferien med Fedon Lindbergs sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
TIRSDAG UKE 2
Frokost
Knekkebrød med pålegg
2 stk. klibrød
1 dl cottage cheese
2 skiver skinke
1 tomat
½ avokado
pepper og salt (LoSalt/Seltin)
Næringsverdi:
Kcal: 317, karbohydrater 9,2 g, protein: 23 g, fett: 21 g, herav mettet fett: 6,3 g, fiber: 9,1 g.
Lunsj
Røkelaksruller
2 skiver røkelaks el. ørret
Blandes og smøres på laksen:
1 ss snøfrisk og 2 ss kesam 1 %
Legg på ruccolasalat og rull sammen. Server cherrytomater til.
Næringsverdi:
Kcal: 252, karbohydrater: 3,7 g, protein: 29 g, fett: 14 g, herav mettet fett: 5,3 g, fiber: 1,4 g.
Middag
Kylling med ostefyll
Oppskriften gir 4 porsjoner:
125 g mozzarellaost, smuldret
50 g parmesan
1 ss grov sennep
4 kyllingbrystfileter
8 skiver strimlet bacon
Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen ost og sennep. Lag et kutt på siden av filetene, fyll hullet med blandingen. Surr to baconskiver rundt hver av de fylte filetene, ikke for stramt, men så fileten holdes sammen.
Krydre, og legg filetene på stekepapir. Stekes i 20-25 minutter.
Server med ruccolasalat eller spinat, samt litt brun basmatiris.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 0. Kcal: 367, protein: 49 g, karbohydrater: 0 g, fett: 19 g, herav mettet fett: 10 g, fiber: 0 g, salt: 1,93 g.
Kvelds
Italiensk tomatsalat
1 tomat
50 g mozzarella
4 skiver spekeskinke i småbiter
1 ss olivenolje
1 ts balsamicoeddik
basilikum, frisk/tørket
pepper og salt (LoSalt/Seltin)
Legg tomat og mozzarella lagvis.
Dryss skinkebiter over og ha olje, balsamico, basilikum og krydder over.
Næringsverdi:
Kcal: 391, karbohydrater: 2,7 g, protein: 35 g, fett: 27 g, herav mettet fett: 9,4 g, fiber: 0,8 g.
Denne saken ble første gang publisert 27/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.