Vektkontroll

Fedons slankemeny dag 8

Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.

MANDAG: Breiflabb med tomater og oliven.
Publisert Sist oppdatert
Dr. Fedon Lindberg

DETTE ER DR. LINDBERG

Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.

I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.

Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.

Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.

Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.

Share

Vi gir deg en komplett meny for to uker.

Les også:

Slankemeny dag 7

Slankemeny dag 6

Her er dagens meny:

MANDAG UKE 2

Frokost

Smoothie

2 egg (rå)

2 ts fruktose

1-2 dl dypfryste bær/frukt

1 ss olivenolje

2 dl Biola syrnet lettmelk/Kefir/Cultura

Kjøres i hurtigmikser

Næringsverdi:

Kcal: 415, karbohydrater: 19 g, protein: 22 g, fett: 29 g, herav mettet fett: 7,5 g, fiber: 3,2 g.

Lunsj

Brød med pålegg

2 skiver Fedon fullkornbrød eller tilsvarende

2 skiver roastbiff

½ avokado

1 tomat

2 salatblader

Næringsverdi:

Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 13 g.

Middag

Breiflabb

Oppskriften gir 4 porsjoner:

FEDON: Dagens slankemeny fra dr. Fedon Lindberg.

2 ss olivenolje

1 løk, skrelt og hakket i små biter

¼ ts chilipulver (valgfritt)

400 g hermetiske hakkede tomater

1 ss tomatpuré

½ ts tørket oregano

175 g svarte oliven uten stein

4 benfrie fileter breiflabb

fersk bladpersille, hakket

Til pynt:

1 sitron skåret i båter

Forvarm ovnen til 200 grader. Varm 1 ss olje i en stekepanne. Tilsett løk og chili, og stek et par minutter. Rør innimellom.

Tilsett tomater, tomatpuré, oregano og litt salt og pepper.

Når blandingen koker, tilsett oliven. Hell alt over i en ildfast form.

Legg fisken med skinnsiden ned på toppen av sausen, og dryss over resten av oljen. Stek i ovnen i 15 minutter, uten å dekke den til. Dryss over finhakket bladpersille, og server med sitronbåter.

Næringsverdi pr. porsjon:

Glykemisk belastning: 1,4. Kcal: 268, protein: 34,1 g, karbohydrater: 5,6 g, fett: 14,3 g, herav mettet fett: 1,9 g, fiber: 3,6 g, sukker: 4,4 g, salt: 1,16 g.

Kvelds

6 proteinkjeks med sjokoladebiter

juice av 1 presset appelsin eller

½ glass melk eller soyamelk

Næringsverdi:

Kjeks og ½ glass skummet melk: Kcal: 222, karbohydrater: 27,9 g, protein: 18,2 g, fett 10,2 g, herav mettet fett: 2,9 g, fiber: 6,5 g.