Vektkontroll
Fedons slankemeny dag 5
Hold matchvekten i ferien med Fedons sommermeny.
DETTE ER DR. LINDBERG
Dr. Fedon A.Lindberg har flere års klinisk erfaring med fokus på diabetes og insulinresistens fra Aker Sykehus i Oslo.
I 1999 tok Dr. Lindberg initiativ til å starte spesialklinikken Vekt i Balanse (nå Dr. Fedon Lindbergs Klinikk ) for behandling av alvorlig overvektige.
Lindberg har skrevet og utgitt 10 bøker i Norge og flere av dem er oversatt til flere språk og utgitt i 19 forskjellige land. Fedon Lindbergs første bok er Naturlig slank med kost i balanse.
Fedon Lindbergs store interesse for matlaging og eksperimentering med sunne og balanserte matoppskrifter har resultert i utvikling av en egen serie matvarer. Alle produktene i Fedon-serien har lav blodsukkerpåvirkning i fokus og inneholder derfor mer protein, fiber og bare sunt fett i tillegg til mindre karbohydrat enn tilsvarende produkter. Flere av disse produktene er inkludert i menyene du finner her, men kan erstattes av andre, tilsvarende produkter. Vær obs på at den totale næringsverdien per måltid er regnet ut med utgangspunkt i Fedon-produktene.
Bare tanken på å slanke seg midt i ferien kan få oss til å steile. Men det er mulig både å holde vekten og tape noen kilo med kloke matvalg.
Vi gir deg en komplett meny for to uker.
Les også:
Her er dagens meny:
FREDAG UKE 1
Frokost
Frokostpannekake
3 egg
1 ss olivenolje
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ss Natreen/Canderel pulver
½ ts LoSalt/Seltin
serveres med bær
Næringsverdi:
Kcal: 423, karbohydrater: 12 g, protein: 23 g, fett: 32 g, herav mettet fett: 7,3 g, fiber: 4,2 g.
Lunsj
Brød med pålegg
2 skiver Fedon fullkornbrød (eller brød med tilsvarende næringsverdier)
2 skiver roastbiff
½ avokado
1 tomat
2 salatblader
Næringsverdi:
Kcal: 390, karbohydrater: 10 g, protein: 28 g, fett: 23 g, herav mettet fett: 3,7 g, fiber: 13 g.
Middag
Torsk med pesto
Oppskriften gir 6 porsjoner:
2 uskrelte hvitløkfedd
3 ss olivenolje
100 g svarte oliven med stein
900 g tomater
2 røde chili, renset og hakket
3 ss fersk pestosaus
2 torskefileter uten ben og skinn (hver på ca. 450 gram)
fint raspet skall av 1 liten sitron
12 skiver parmaskinke Sett ovnen på 200 grader. Ha hvitløk i en ildfast form med 2 ss olivenolje i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og sett den til side. Ha oliven, tomater og chili i formen, rør sammen.
Hell pestoen over den ene torskefileten, og dryss sitronskall over. Legg den andre torskefileten over, og pakk forsiktig skinkeskivene rundt fisken. Dytt kantene godt inn. Krydre med salt, og hell over resten av oljen.
Legg fisken på en rist, og sett den i ovnen, over formen med grønnsaker. Stek i 20 minutter, eller til fisken er ferdig stekt og tomatene har begynt å dele seg. Legg torsken på en tallerken. Mos hvitløken inn i stekeskyen, og fjern skallet som blir igjen.
Del opp torsken, og server med oliven, tomater, chili og stekesky.
Næringsverdi pr. porsjon:
Glykemisk belastning: 1,2. Kcal: 326, protein: 40 g, karbohydrater: 5 g, fett: 16 g, herav mettet fett: 3 g, fiber: 2 g, tilsatt sukker: 0 g, salt: 3,12 g.
Kvelds
1 pose Fedon soyanøtter eller snacks med tilsvarende lavt innhold av karbohydrater.
1 fersken
Næringsverdi:
Kcal: 200, karbohydrater 14,3 g, protein: 12,9 g, fett: 7,3 g, herav mettet fett: 0,4 g, fiber: 8,9 g.
Denne saken ble første gang publisert 23/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.