Surmelk-sjokoladekake
Denne sjokoladekaken kan gjerne fryses, så har du noen godsaker på lur.
4 kopper siktet hvete- eller speltmel
2 kopper sammalt, fin hvete eller speltmel
3 kopper Isomalt (nettbutikk www.fibermat.no)
3 ts kakao
2 ts kanel
3 ts natron
1 liter skummet kultur
1 kopp skummet melk
1 kopp smeltet smør
TOPPING:
100 g smør
3 ss sterk kaffe
3 ss kakao
250 g melis eller slanke-meliset erytrithol (kan kjøpes hos www.spisdegslank.no)
2 ts vaniljesukker
Bland alt det tørre før du tilsetter surmelk, melk og smør. Rør godt sammen og hell i en langpanne. Stekes på 180° i ca. 30 min. Kan fryses.
Avkjøl kaken før glasuren has på. Rør smør og melis, tilsett de andre ingrediensene. Dekorer med kokos.
Til saken: Søtt, men ikke syndig