Surmelk-sjokoladekake

Denne sjokoladekaken kan gjerne fryses, så har du noen godsaker på lur.

Denne sjokoladekaken kan gjerne fryses, så har du noen godsaker på lur.
Publisert Sist oppdatert

4 kopper siktet hvete- eller speltmel

2 kopper sammalt, fin hvete eller speltmel

3 kopper Isomalt (nettbutikk www.fibermat.no)

3 ts kakao

2 ts kanel

3 ts natron

1 liter skummet kultur

1 kopp skummet melk

1 kopp smeltet smør

TOPPING:

100 g smør

3 ss sterk kaffe

3 ss kakao

250 g melis eller slanke-meliset erytrithol (kan kjøpes hos www.spisdegslank.no)

2 ts vaniljesukker

Bland alt det tørre før du tilsetter surmelk, melk og smør. Rør godt sammen og hell i en langpanne. Stekes på 180° i ca. 30 min. Kan fryses.

Avkjøl kaken før glasuren has på. Rør smør og melis, tilsett de andre ingrediensene. Dekorer med kokos.

Til saken: Søtt, men ikke syndig