Sunnere ostekake
Ved å gjøre en liten vri får man en sunnere ostekake etter Inger Kløkstads oppskrift.

BUNN:
5 eggehviter
50 g isomalt (nettbutikk www.fibermat.no) eller sukker
200 g havregryn
30 g hvete/spelt-kli
FYLL:
4 eggehviter
8 ss melis
100 g Tine "Ja"-yoghurt med vanilje
200 g Skyr naturell
vaniljeessens etter smak
8 plater gelatin
½ dl vann
TOPPING:
1 pk. gelé
Pisk egg og sukker hvitt. Rør forsiktig inn havregryn og kli. Ha røren i en springform med bakepapir og stek på ca. 200° i 30-45 min.
Pisk eggehviter og melis stivt. Bland sammen yoghurt, skyr og vaniljeessens. Vend forsiktig inn eggehviten i yoghurtblandingen, ikke rør for hard.
Legg gelatinen i kaldt vann i 5 min. Kok opp en halv desiliter vann og smelt de oppbløtte gelatinplatene i det kokende vannet. Avkjøl litt før det tilsettes yoghurtblandingen i en tynn stråle under stadig omrøring. Hell blandingen over bunnen og la kaken stå kaldt til alt er stivnet.
Lag gelé med halv væskemengde. La den bli litt kald (ikke stiv) før du forsiktig heller den over ostemassen. Sett kaldt til geleen har stivnet.
Til saken: Søtt, men ikke syndig