Lavkarbobrød som kan brukes til alt
Vi har testet oopsies, et lavkarbobrød med bare fem ingredienser.

Tidligere har vi laget lavkarbo-vafler og pannekaker. Nå har vi forsøkt oss på oopsies, brød uten karbohydrater.
Tenk alternativt
Tine Berg-Hansen, ernæringsfysiolog ved Dr. Hexebergs klinikk anbefaler å tenke nytt rundt "brødskiven".
Hun foreslår dansk rugbrød, pumpernikkelbrød, knekkebrød av typen fiberrik, hjemmelaget lavkarbobrød, knekkebrød og frokostblandinger som gode alternativer til den klassiske brødskiven, skriver klikk.no i artikkelen lavkarbo for nybegynnere.
- Lag ditt eget brød
Oppskriften vi har brukt anbefales av doktor Andreas Eenfeldt. Også han har flere alternativer til den tradisjonelle brødmaten.
- Et alternativ kan være å lage sitt eget lavkarbo-brød, slik som oopsies, eller ulike typer nøtt- og frøbrød, sier Eenfeldt.
En annen mulighet er å spise små, tynne knekkebrød, som Finn Crisp.
- De inneholder bare noen gram karbohydrater, sier legen.
Dersom du må ha vanlig brød, anbefaler Eenfeldt grovt brød med mye pålegg på.
- På den måten kan man bli mett på bare en skive istedenfor to eller tre, sier han.
Kan brukes til mye
Ifølge Eenfeldt kommer navnet oopsies fra en amerikansk lavkarboblogger. Oppskriften skulle egentlig bli noe annet enn det ble, og dermed fikk brødet navnet oopsies.
Oopsies kan brukes som brød eller pølse- og hamburgerbrød. Den kan også brukes som kake med krem og rørte bær på, og blir da en kake fri for sukker og mel.
- Selv bruker jeg oopsies som brød eller hamburgerbrød, sier Eenfeldt.
Vil du ha variasjon, kan du strø på ulike frø eller nøtter før steking.

Dr Andreas Eenfeldts oppskrift på Oopsies
3 egg
100 gram philadelphia-ost
en klype salt
1/2 ss fiberhusk (kan sløyfes)
1/2 ts bakepulver (kan sløyfes)
Slik gjør du:
Del eggene så du får plommene og hvitene hver for seg. Pisk hvitene til et hardt skum sammen med saltet. Pisk deretter plommene og osten til en jevn røre, og tilsett så fiberhusk og bakepulver om du vil.
Vend så eggehvitene forsiktig (for å bevare luften i hvitene) inn i eggeplommeblandingen. Lag seks store, eller åtte små oopsies på et bakepapir. Dersom du vil lage rullekake, brer du hele røren ut på et bakepapir.
Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca 25 minutter, til de har fått en gylden farge. Dersom du vil variere, kan du strø ulike typer frø på oopsiesene, for eksempel valmue-, sesam- eller solsikkefrø.

Vi mener: Oppsies lukter og smaker egg, og det du har på brødet har mye å si for smaken. Vi synes oppsies fungerer best som kake med krem og rørte bær, konsistensen likner for lite på brød til at det blir noen god brøderstatning for oss. Men oppsies er lettvint, og har den fordelen at de kan brukes til mye.
Har du en god oppskrift på lavkarbo-brød? Skriv den i kommentarfeltet under, eller send oss en mail!
Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost
Les også: