Fet juletradisjon
Så feit er julemiddagen
Pinnekjøtt, ribbe, kalkun eller lutefisk? Se kaloriforskjellene her.
Slik "slanker " du poteten
Kokte poteter , ris og pasta som settes i kjøleskap og varmes opp igjen får en noe lavere GI, med påfølgende lavere blodsukkerstigning. Denne prosessen fører nemlig til dannelse av såkalt resistent stivelse som igjen fungerer som fiber - og altså gir jevnere blodsukker.
Julen nærmer seg med alt som hører med både av mat og drikke.
Mange av ekstrakaloriene julen fører med seg, kommer gjennom drikkevarene.
Julen føles som et eneste stort måltid, og det ikke uten grunn. Den ene måltidet etterfølges av det andre uten at sulten engang rekker å melde seg før neste bordsetning.
Du kan unngå å legge på deg i julen med noen enkle grep om julematen.
Tradisjon er tradisjon, men det er ikke fettet alene som skaper all smak og julestemning.
Det er ikke uten grunn at man ofte føler seg stinn i julen.
Julematen blir unektelig ofte fet - unødvendig fet. En full porsjon med ribbe og tilbehør gir mer enn 1500 kcal.
Spiser du pinnekjøtt, ribbe, kalkun eller lutefisk til jul? Legger du på deg i julen? Teller du kalorier i julen?
Delta i avstemmingene nederst i denne artikkelen, og si din mening i kommentarfeltet under.
Sjekk våre tips for julematen
Her er noen tips som gjør at du kan spare litt på kaloriene: