Dagsmeny under 1500 kcal
Lørdagsmaten har mindre enn 1500 kcal
Dagsmenyen har mindre enn 1500 kcal.
Så mange kalorier trenger du
Kalorikalkulatoren gir et anslag på hvor mange kalorier du trenger for å holde vekten eller oppnå moderat til kraftig vekttap. Beregningene er basert på kroppsvekt, høyde, alder, kjønn og aktivitetsnivå.
Klikk Helse presenterer de neste sju lørdagene en dagsmeny under 1500 kcal. Det er en kalorimengde som for de fleste vil kunne gi vektnedgang over tid.
Etter sju uker har du en fiks ferdig ukemeny som kan hjelpe deg ned i vekt. Oppskriftene er hentet fra Vektkonsulentene.no.
Les forrige sak her: Dagens samlede energiinntak: 1463 kcal
Oppskriftene til dag 6 finner du nederst på denne siden. Dagens samlede energiinntak: 1420 kcal
Slankeklubb
- Følger du programmet, vil du få alle næringsstoffene du trenger, og gå ned en kilo i uken uten å være sulten, forteller Tonje Askim, som er ansvarlig for Vektkonsulentene.no
Kostopplegget til Vektkonsulentene består i å redusere antall kalorier i kosten ved hjelp av sunn og mettende mager mat. For kvinner ligger daglig kaloriinntak på 1500, for menn på 1800.
Ligner statens anbefalinger
Ernæringsfysiolog cand.scient Gunn Helene Arsky peker på at kostopplegget ikke er langt unna de statlige anbefalingene.
- Det er bare proteininntaket som de anbefaler noe høyere, men det er godt mulig at dersom man veier mye og trenger for eksempel 70-80 g protein per dag, så vil det samsvare med de statlige anbefalingene også når det gjelder protein, sier hun.
Størst vektnedgang i starten
Professor og seksjonsleder ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst, Sykehuset i Vestfold, Jøran Hjelmesæth, mener kostforslagene ser fornuftige og sunne ut.
- Men hvor stor vektreduksjon det gir er individuelt og avhengig av mange ting, legger han til.
FROKOST: Pannekaker med eple
Eplet gir frisk smak på pannekakene.
Dette trenger du:
1 egg
1 dl skummet kulturmelk
45 g (4½ ss) hvetemel
½ ts bakepulver
1 eple
1 knivsodd stevia eller annet søtstoff etter smak
½ ts vaniljesukker
1 ts flytende margarin til steking
15 g (1 ss) syltetøy uten sukker
Slik gjør du:
Skill egget. Visp eggeplommen sammen med melk, mel og bakepulver.
Grovriv eplet og rør det inn. Visp eggehviten stiv og vend den inn. Smak forsiktig til med søtstoff og vaniljesukker. La røren svelle i ca. 30 minutter.
Stek små pannekaker i flytende margarin. Server dem nystekte med syltetøy.
Næringsinnhold:
Energi 356 kcal
Protein 15 g (17 %)
Karbohydrater 49 g (57 %)
Fett 10 g (26 %)
Kostfiber 4 g
Les også:
Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder
LUNSJ: Thai-biff-salat
En salat med mye protein. Du holder deg lenge mett etter å ha spist denne.
Dette trenger du:
120 g stekt kjøtt, f.eks. roastbiff (Bruk gjerne en rest av stekt kjøtt eller stek en biff, som skjæres i skiver når den er kald.)
50 g agurk
50 g rødløk
100 g tomat
1 liten rød chili
noen salatblader
noen basilikumblader
noen korianderblader eller
bladpersille
Dette trenger du til dressing:
2 ss hvitvins- eller epleeddik
1 krm stevia eller annet søtstoff
1 ts fishsauce
Slik gjør du:
Skjær kjøttet i tynne skiver. Del agurken og skrap ut frøene.
Skjær agurken i tynne skiver, rødløken i tynne båter. Del tomaten og skrap ut frøene. Skjær tomatkjøttet i tynne båter. Rens og finhakk chilien.
Bland kjøtt, grønnsaker, chili, salat, basilikum og koriander/bladpersille.
Rør sammen eddik, søtstoff og fishsauce, og hell det over salaten.
Næringsinnhold:
Energi 218 kcal
Protein 31 g (58 %)
Karbohydrater 11 g (25 %)
Fett 4 g (17 %)
Kostfiber 3 g
Mellommåltid (300 kcal):
1 skive grovt brød med 1 avokado.
Les også:
MIDDAG: Lammefilet med sitron-kikertmos
Bruk indre- eller ytrefilet, som er saftig og mørt og trenger kort steketid.
Dette trenger du:
85 g ytre- eller indrefilet av lam
5 g (1 ts) myk margarin til steking
salt, pepper
100 g persillerot
100 g hermetiske kikerter
1 hvitløkbåt
15 g (1 ss) sitronolje
revet skall og saft av 1 sitron
salt, pepper
mynte
PS. Bruk gjerne andre bønner enn kikerter i mosen, f.eks. hvite salatbønner.
Slik gjør du:
Varm margarinen i en liten stekepanne, og stek kjøttet på god varme i 2-3 minutter på hver side hvis du bruker indrefilet, 3-4 minutter på hver side for ytrefilet. Det skal ha pen stekeskorpe, men fortsatt være rosa inni. Dryss på en anelse salt og pepper. Skrell persilleroten og skjær den i små terninger.
Kok dem møre i usaltet vann; det tar ikke mange minuttene. Sil av kokevannet.
Mos den kokte persilleroten med kikertene, presset hvitløk og sitronolje.
Smak mosen til med sitronskall og -saft, salt og pepper.
Anrett kjøttet med mosen, og pynt med frisk mynte.
Næringsinnhold:
Energi 446 kcal
Protein 25 g (22 %)
Karbohydrater 27 g (23 %)
Fett 28 g (55 %)
Kostfiber 10 g
Kveldsmat (100 kcal)
2 knekkebrød med 1 egg.
Les også:
Hilde gikk ned 40 kilo på 11 måneder