Byggmelslapper
Lapper av byggmel er littegrann sunnere - og kjempegode!

(15 stk.)
2 egg
4 dl kefir
2 dl sukker
220 g hvetemel
60 g byggmel
1 ts bakepulver
½ ts natron
litt smør eller olje
Visp egg, kefir og sukker til jevn blanding.
Tilsett melet, bakepulver og natron. Bland alt sammen til en klumpfri røre. La røren svelle i ca. 30 min. Stek lappene i middelsvarm stekepanne. Bruk en spiseskje til å legge røren i.
Stek til de er lysebrune på kanten. Snu dem og stek på andre siden. Hvis pannen blir tørr under stekingen, ta i litt smør eller olje.
Serveres som de er eller med 1 ss kesam/lettrømme og 1 ts lettsyltetøy eller friske bær.
TIPS!
Lag sunnere syltetøy: Bland bær, friske eller tinte, og slankesukkeret erytrithol.
Til saken: Søtt, men ikke syndig