Test av soyamat

Slangen i soyaparadiset

Tofutti creamy smooth mozzarella style versus ordinær mozzarella ost.

Oslo/studio 20090707; Bedre Helse; Produkter. Soyaprodukter
Oslo/studio 20090707; Bedre Helse; Produkter. Soyaprodukter Foto: Petter Berg/HM Foto
Først publisert Sist oppdatert

Vegetabilsk "mozzarellaost" basert på 8 % soyaprotein, 2% tofu og 25 % delvis hydrogenert soyaolje - hvilket betyr at den er industrielt endret til transfett som er en uheldig fettype. Nøyaktig hvor mye transfettsyrer den inneholder er ikke oppgitt.

Vegetarmozzerellaen har høyere kaloriinnhold (421 mot 317) og inneholder mindre protein, mer fett, karbohydrater og ikke minst salt!

Konklusjon: Her er det ikke tvil om at den ekte mozzarellaosten er et bedre valg. Sagt på en annen måte; soyamozzarellaen er et direkte dårlig valg!