Test av soyamat
Topp alternativ til kjøttfarse
Hälsans kök ovovegetarisk vegefärs versus kjøttfarse.
Denne vegetariske "kjøttfarsen" er hovedsakelig basert på soyaprotein (65 %) og hveteprotein (13 %), men også eggehvitepulver. Typen vegetabilsk olje er ikke identifisert. Det er derfor en mulighet for at farsen kan inneholde palmekjerneolje som er en kilde til mettet fett.
Soyafarsen inneholder litt mer kalorier (182 mot 153 kalorier), protein og karbohydrater. Men selv om det totale fettinnholdet er likt i farse basert på soya og kjøtt, inneholder vegetarfarsen mer umettet fett og er derfor mer hjertevennlig.
Konklusjon: Alt i alt er den vegetariske farsen et topp alternativ til kjøttfarse - med mer protein og mindre mettet fett. Men ønsker du å spare inn på kaloriene kommer vegetarfarsen dårligere ut. Men både vegetar- og kjøttfarse inneholder mer fett enn karbonadedeig.
Denne saken ble første gang publisert 27/07 2010, og sist oppdatert 24/06 2017.