Kaker uten gluten, melk og egg
Kaker uten egg, melk og gluten?!
Jepp! Her får du 14 fristende oppskrifter.
Ikke alle kan spise alt.
Kanskje får du gjester som har cøliaki, melkeallergi, laktoseintoleranse eller eggallergi? Det trenger ikke være noen hindring for å trylle frem deilige festkaker til nasjonaldagen.
Glutenfrie kakevinnere
Eller kanskje du reagerer på gluten selv, og bare ønsker deg litt ny inspirasjon? Prøv for eksempel de glutenfrie kakene som i sin tid vant en bakekonkurranse i ukebladet Hjemmet. Den ene inneholder blant annet pistasjenøtter, og den andre er en mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem. Nam! Oppskriftene finner du i den første artikkelen under.
Tips for å gjøre kaker allergivennlige
Noen ganger kan det være like greit å bytte ut en ingrediens i en oppskrift som ikke er tilpasset allergikere, og på den måten fjerne matvaren som fremkaller allergi. I de fleste dagligvarebutikker finnes det erstatningsprodukter for både melk, smør og fløte, og utvalget av glutenfrie produkter blir stort sett bedre og bedre.
Noen tips for å gjøre kaker allergivennlige:
Ostekake: Bytt ut oppgitte kjeks med glutenfrie kjeks.
Fyrstekake: Bytt ut hvetemelet med glutenfritt mel.
Paideig: Kan lages uten egg.
Hvor mange kaker?
Å beregne antall kaker til en fest kan være vanskelig. Ta utgangspunkt i at en kake gir ca. 10 kakestykker. Til 10 personer kan det være passe med tre kaker, beregn seks-åtte kaker til 20-25 personer.
Har du egne tips til hvordan kaker kan gjøres allergivennlige? Legg gjerne igjen en kommentar.