Ja, vi elsker pannekaker!

Det er «fetetirsdag» i dag. Her er våre favoritter.

NATURLIG RIKE PÅ PROTEIN: Disse pannekakene er laget med cottage cheese og toppet med vaniljekesam, bær og sukrinmelis.
Publisert

(SIDE2): Det er den internasjonale pannekakedagen i dag!

Fra gammelt av ble denne dagen kalt «fetetirsdag» og dagen skulle symbolisere starten på 40 dager med faste.

Vi i Side2-redaksjonen har ingen planer om å faste i 40 (!) dager, noen gang. Men vi elsker pannekaker og deler gladelig våre favoritter med dere Side2-lesere.

Superraske bananpannekaker

Pannekaker med banan og egg:

 - Har jeg dårlig tid lager jeg en superrask pannekakeversjon som består av to egg og en most banan. Det piskes sammen og stekes i panna til en stor og ganske tykk bananpannekake. Den kan du selvsagt ha bær, syltetøy eller hva du ønsker på, men den er veldig god alene også. Og en vinner hos barna!

 - Har jeg bedre tid og vil spise pannekaker med ekstra god samvittighet lager jeg gjerne grove pannekaker der jeg bytter ut fint mel med grovt mel, eller fullkornsmel og har i litt havregryn i tillegg. Jeg elsker pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker på. Ja takk, begge deler.

Pannekaker med egg og banan? Med stekt banan ved siden av kanskje?

Pannekaker som er naturlig rik på protein

Pannekaker med cottage cheese:

 - Jeg spiser nesten alltid disse pannekakene til frokost - naturlig rik på protein som er med på å holde meg god og mett lenge utover formiddagen pluss vitaminer og fiber fra bær.

Oppskrift:
2 egg
1/3 boks cottage cheese
Kardemomme og kanel

Bland sammen og stek på middels varme i litt smør i stekepanne så får du pannekaker  i middels størelse.

Spis gjerne med valgfrie bær, vaniljekesam og litt søtningsstoff/sukrinmelis.

Med sukker og bacon

Pannekaker med Nutella:

 - Da jeg bodde i London feiret vi alltid denne dagen! Min favoritt er pannekaker med sukker og bacon, men som dessert er jeg glad i pannekaker med Nutella eller blåbær. Også er det kjempegodt med kanel i pannekakerøra!

Amerikanske pannekaker

Med Nugatti:

 - Jeg liker best amerikanske pannekaker med Nugatti og jordbær eller bacon. Eller sukker og smør!

Pleier å bruke Tine sin oppskrift, som du finner her.

Grove pannekaker med grønnsaker

Det fins utallige varianter av pannekaker, grove, fine, grønnsakspannekaker, dessertpannekaker, amerikanske pannekaker, fylte pannekaker.

Vil du ha noen sunne pannekaker til middag i dag, kan disse grove pannekakene med grønnsaksfyll fra Frukt.no anbefales;

Ingredienser

Pannekakerøre:

1 ½ dl sammalt hvete, fin

½ dl havregryn

1 ½ dl hvetemel

¼ ts salt

3 stk egg

Grønnsakfyll:

300 g frisk sjampinjong (annen sopp kan brukes)

1 stk gul squash

4 stk vårløk

2 stk tomat

1 ss olje

salt og pepper

1 dl crème fraîche orginal, 35 %

olje til stekin.

Grove, fylte pannekaker til middag?

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til pannekakerøren og la den svelle i ca. 20 minutter.

Stek pannekakene i stekepanne. Av denne røren blir det ca. 12 pannekaker.

Rens og skjær sopp og squash i små terninger. Rens og skjær vårløkene i tynne ringer. Flå tomatene ved å dyppe dem noen sekunder i kokende vann, legg dem over i kaldt vann og trekk skinnet av. Del tomatene, fjern frøene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Fres grønnsakene i olje i 3-4 minutter, smak til med salt og pepper og rør inn créme fraîche.

Fordel fyllet på pannekakene og rull dem sammen.

Serveres nylaget.