Hvordan modne en avokado på 1-2-3

Genialt, enkelt triks.

MÅ FIKSES: Avokadoen er aldri moden når du vil det.
MÅ FIKSES: Avokadoen er aldri moden når du vil det. Foto: Colourbox
Publisert

(SIDE2): Vi i Side2 elsker avokado. Derfor ble vi ganske skrekket da vi oppdaget at avokadoen snart kan være utrydningstruet.

Avokado er noe av  det sunneste pålegget du kan ha på brødskiva. Men det er faktisk avokadosteinen er den sunneste delen av avokadoen.

Aldri myk når det kreves

Derimot er det ofte et problem når du kjøper avokado, fordi frukten er for hard til å brukes. Spesielt kan det være et problem når du har handlet inn en tur i forveien, og avokadoen fremdeles er for hard når den skal brukes.

(Det finnes også spisemoden avokado å kjøpe, et must om du skal bruke den med en eneste gang - men denne er ofte dyrere).

Det finnes imidlertid en måte å modne avokadoen på 1-2-3, skriver The Independent.

Frukt påvirker hverandre

Det eneste du trenger er en papirpose og et eple, skriver avisen. Og så legger du dem på benken. 

Det er velkjent at enkelte grønnsaker rasker på modningsprosessen på andre frukter eller grønnsaker.

For eksempel kan du legge pærer, plommer og epler i kjøleskapet. Men da bør de ligge i en plastpose.

Årsaken er at de utskiller etylengass som vil påvirke modningsprosessen til salat og andre grønnsaker i grønnsakskuffen.

Og om det ikke var nok så gir vi deg 5 gode grunner til å spise avokado.

Denne saken ble første gang publisert 20/01 2016.

Les også