Tinder-MARERITTET
Kjæresten svindlet Cecilie for 2 millioner kroner
Hevdet at han var diamant-milliardær og lånte kredittkortene hennes.
London 10. februar 2018:
For en herlig dag!
Cecilie Schrøder Fjellhøy kjenner det i hele kroppen. Smilet er bredere enn på lenge.
I dag fyller hun 30 og har bedt inn til feiring i leiligheten hun deler med to andre jenter i storbyen. Hun har lørdagsfri fra masteroppgaven hun jobber med, og deltidsjobben som digital designer.
Besøk av mamma i London
Mamma Toril Schrøder er kommet fra Lillestrøm og sover på sofaen. «Mammaen min!», som hun så ofte sier til sin sprudlende og sosiale mor.
De er ganske like, de to. Samme latter har de også begynt å få, registrerer Cecilie, mindre flau over det enn hun hadde trodd hun skulle være. Mamma ler høyt og skrikende, men latteren gjør alle glade.
Det beste denne morgenen er likevel vissheten om at HAN skal komme. Cecilie kan nesten ikke tro sin egen lykke. For første gang på lenge har hun møtt en kjekk, morsom og sympatisk mann hun er blitt stormforelsket i – og som gjengjelder følelsene hennes.
Les også: Slik gjenkjenner du en psykopat
Møttes på Tinder
Hun traff ham på datingappen Tinder for en måned siden.
Han er sønn av en kjent diamant-milliardær og har overtatt forretningene. Det innebærer mye reising. Derfor ses de ikke så ofte. Cecilie har truffet både livvakten hans og teamet av folk som jobber for ham hele tiden.
Det er spennende, men litt rart også. Hun har sjekket litt på nett om familien hans og om diamanthandel, og hun har forstått at det er en tøff bransje.
Selv om han jobber mye, er han likevel tilgjengelig for Cecilie på telefon hele tiden. Det gjør henne trygg og glad. Hun føler seg spesiell og prioritert. Og i dag skal mamma og venninnene i London også få møte Simon!
100 røde roser
Skuffelsen er stor da han melder henne at han dessverre ikke kommer likevel. Det er for mye å gjøre i jobben. Han er lei seg og snakker med både Cecilie og moren på Skype.
Mamma får et godt inntrykk av Simon. Etterpå sender han 100 røde roser på døren til kollektivet. Hverken Cecilie eller mamma har sett en så enorm rosebukett før.
Med buketten følger et vakkert kort fylt av beklagelser for at han ikke får kommet på bursdagen. Kortet avsluttes med: «I love you».
Det er første gang Cecilie ser de tre magiske ordene fra sin ferske kjæreste, og hun skriver glad det samme tilbake. Tre ord som de fra nå av sier til hverandre daglig.
Dårlig magefølelse
Det er april 2018, og Cecilie er en kort tur hjemme hos mamma i Norge. Simon har sagt ja til å komme og hilse på moren, familien og alle vennene hennes. Hun gleder seg og oppretter et eget arrangement på Facebook for anledningen.
Da det nærmer seg, tikker meldinger fra ham inn. Ting har tilspisset seg. Det er mulig han ikke kan komme likevel. Når han til slutt uteblir fra også denne festen, er skuffelsen enorm.
Hjemme på Lillestrøm får mamma en dårlig magefølelse da datterens kjæreste heller ikke denne gangen får til å treffe dem. Men hun sier det ikke til henne, vil ikke uroe unødig.
Cecilie har fortalt litt om Simons tøffe utfordringer i diamant-markedet. Mamma og samboeren har også googlet og forhørt seg – og fått bekreftet at det er beintøft.
Ni kredittkort
Det er noe Cecilie ikke har fortalt moren. Hun har ikke sagt noe om de ni kredittkortene hun har gitt kjæresten tilgang til.
Kredittkortene har hun fått innvilget i forskjellige banker. Han har brukt over to millioner kroner i hennes navn for å unngå å etterlate seg elektroniske spor.
Fiendene hans er mektige og farlige. Heldigvis har hun fått et dokument fra banken hans, som bekrefter at den styrtrike forretningsmannen har overført millionsummen tilbake til hennes DNB-konto.
Trussel-historier
Det føles godt å kunne hjelpe. Cecilie ville ha gjort hva som helst for Simon. Han er hennes livs store kjærlighet.
Hun tviler ikke på at det Simon sier, er sant. Både teamet rundt ham og ekskjæresten i Finland som han har barn med, har bekreftet den farlige situasjonen han er i. Foreldrene hans har fått begravelsesblomster på døren. Selv har han fått en patron i posten. Hun får en film tilsendt der han viser livvakten sin, blodig etter å ha blitt angrepet.
Les på Side3: Modell lurte 100 menn på Tinder
At Simon er god for mange penger, sier hans forbruk av privatfly alt om. Flere ganger har han fløyet privat for å treffe henne, selv kun for et par timer. De chatter hver dag. Tonen er varm. «I love you, my future wife». «You are my angel, love».
Sjokk og sorg
London 5. mai 2018:
To dresskledde agenter fra American Express med alvorlige miner tropper opp på jobben til Cecilie. Med dem går alle hennes villeste mareritt i oppfyllelse.
Det er sant, det hun har fryktet mest av alt i det siste, fra den dagen hun fikk vite at ingen penger har kommet inn på kontoen hennes, tross hans «dokument-bevis»: Simon er ikke den han har sagt. Hun er blitt svindlet! Hjernevasket og robbet.
Likevel er det kjærlighetssorgen som gjør aller mest vondt nå. Ikke de to millionene.
Mamma er den første hun forteller det til.
«Jeg elsket ham virkelig, mamma! Jeg er så knust!»
«Jeg forstår deg så godt, jenta mi! Han har lekt med deg på det groveste. Kom hjem til meg med én gang, så skal vi klare dette sammen», svarer mamma.
Mamma skjuler sjokket. Som spesialpedagog i skolen er hun vant til å se løsninger, ikke problemer.
Hjem til mor
Lillestrøm 7. mai 2018:
Cecilie ligger rett ut på mammas gjesterom i den lille, koselige blokkleiligheten. Sengetøyet dufter så trygt og godt, hun kjenner igjen lukten fra da hun var liten.
Jenta som mamma Toril nesten aldri har vært bekymret for tidligere. Det sterke mellomste barnet hennes, som alltid har vært positiv og hatt klare mål, er ute av stand til annet enn å gråte og sove. En trygg, selvstendig og skoleflink jente det aldri har vært noe tull med. Da andre begynte å feste, satt 14 år gamle Cecilie hjemme og designet nettsider.
Da hun begynte å interessere seg for gutter og fest noen år senere, involverte hun alltid moren i både opp- og nedturene. Det var naturlig. Et halvt år studerte hun i Australia, og så ble det London, universitet og jobb.
Fremtiden lå lys foran henne. Nå klarer hun ingenting.
Får hjelp fra mamma
Det knyter seg i magen mens Cecilie hører moren ta den ene telefonen etter den andre fra stuen utenfor gjesterommet. En bestemt og myndig stemme. Mamma er stemmen Cecilie ikke har lenger til å forsvare seg med.
Fra nå av tar Toril over all kontakt med de ni bankene datteren skylder penger. Cecilie skal kun konsentrere seg om å ta vare på seg selv.
Les også: Anja fant sin biologiske mamma
– Noen ganger er det kun å ligge i mammas fang og bli kilt og strøket i nakken av varsomme mamma-hender som hjelper. Det er litt flaut å innrømme det – men det er sant, sier Cecilie.
Knekker sammen
I løpet av få dager på Lillestrøm blir mørket i Cecilie bare tettere. Hun anmelder saken til politiet, men moren blir nødt til å be politiet avbryte avhøret, fordi datteren knekker sammen.
Cecilie veksler mellom sorg og sinne.
Hun vil bare hate Simon, men det er ikke bare å snu om på følelsene. Selv om hun vet det er feil, og ikke vil – stikker sjalusien når hun ser ham med andre jenter på nettet.
Men så kommer truslene.
Når Simon forstår at han er avslørt, sender han meldinger på telefonen hennes. De er ikke til å misforstå:
«Du har ingen bevis på det du hevder. Pass deg! Enhver handling fører til en reaksjon ...»
Ønsker å dø
Cecilie får støtte fra søsken, faren, som har vært skilt fra moren i ti år, og fra venner.
Bankene moren håndterer, sier alle at de ikke kan gjøre noe.
Bare én bank ettergir Cecilies gjeld på 200.000 kroner og retter isteden kravet mot Simon. Det skjer etter at mor og datter har gitt banken all dokumentasjon de har på at Cecilie er blitt manipulert, truet og svindlet.
Paragraf 28 i avtaleloven sier at en avtale er ugyldig dersom den er inngått under påvirkning av trusler.
En kveld på vei fra en venninne og «hjem» til mamma, får Cecilie farlige tanker mens hun sitter bak rattet.
«Om jeg vrir på rattet og kjører inn i den traileren der, så vil alt forsvinne.»
På legevakten
Cecilie klarer å la være, men har mistet all tro og lyst på å leve. Heldigvis forteller hun det til moren.
Mamma tar datteren rett på legevakten og forlanger hjelp. Igjen er hun datterens talerør.
Da hun blir bedt om å dra hjem med Cecilie og se om det ikke blir bedre snart, våkner løvemamma-kreftene. Hun forlanger at datteren legges inn på psykiatrisk NÅ.
Om ikke, vil hun holde vakthavende lege ansvarlig for datterens død.
Ender livet mitt her?
Psykiatrisk akuttavdeling Aker sykehus 17. mai 2018:
Mens bjørker brister lysegrønne til hornmusikk og veivende norske flagg, ligger Cecilie i hvit sykehusskjorte i en hvit seng i et hvitt rom. Her er kun et spinkelt bord, en stol og et skap der alle tingene hennes er innelåst.
Det skal ikke finnes ting i rommet man kan bruke til å ta livet av seg med. Hun får frokost og piller på sengen. Det er deilig å ta dem. Deilig å sove seg bort fra livet.
Psykologhjelp
Mamma kommer hver dag. Hun er glad de nå får hjelp. Cecilie snakker med psykologer om det å bli forrådt av den hun har elsket og stolt hundre prosent på.
Hvordan skal hun kunne stole på noen igjen? Hvordan få tilbake troen på at hun har noen verdi som menneske?
Mens hun ligger der i alt det hvite, saumfarer hun også nettet for spor etter Simon. «Går det an å nå mer bunnen? Skal livet mitt ende her? Burde jeg forstått noe tidligere?», tenker Cecilie.
Les også: Dette er symptomene på angstlidelser
Mamma ser via sin Facebook-profil at datteren er mye på nett, og ber personalet ta fra henne telefonen.
Oppturer og nedturer
Tinder-svindleren
Cecilie Schrøder Fjellhøy fra Lillestrøm ble svindlet for 2,1 millioner kroner av Simon Leviev, en israelsk statsborger hun traff på Tinder og ble kjæreste med i 2018.
Simon hevdet å være leder av et israelsk diamantselskap. Han fortalte at han var i livsfare og trengte penger uten å etterlate seg elektroniske spor. Han regisserte farlige situasjoner og kom med forfalskninger og løgner. Cecilie lot ham bruke kredittkort opprettet i hennes navn. Etter 13 uker innså hun at han hadde lurt henne, og hun anmeldte saken hos politiet i Lillestrøm 9. mai i fjor. Saken ble henlagt. Kortselskapene opprettholder kravet mot Cecilie på nesten to millioner.
Simon Leviev ble tiltalt for tyveri, forfalskning og bedrageri i hjemlandet i 2011. Han møtte aldri opp til rettssaken, men rømte til Europa. I 2015 ble han dømt for grovt bedrageri mot tre finske kvinner. Svindleren er nå på rømmen og etterlyst i Israel, Norge, Storbritannia, Sverige, Finland, Tyskland og Nederland.
Kilde: vg.no
Etter fire dager vil Cecilie tilbake til London. Hun vil fortsette livet sitt. Hun vil ikke være en psykiatrisk pasient.
Ingen klarer å stoppe henne. Dessuten har hun fått en ro over seg nå som hun vet at moren tar seg av alt det praktiske. Sykehuset ber henne ta kontakt med legen sin i London og få en plan.
Cecilie elsker jobben sin, og vil bare at livet skal føles litt normalt igjen.
Det går ikke bra. Etter få dager knekker hun sammen og må sykmelde seg.
Mamma er på telefon med henne hver dag. Minner jenta si på hvilket bra menneske hun er. Cecilie bygger seg opp sakte, men sikkert.
Tok eksamen
Hun kontakter en personlig trener som drar henne med ut flere ganger i uken, og hun får mental hjelp hos en frivillig organisasjon for mennesker med selvmordstanker. Hun anmelder Simon hos politiet i London og blir godt ivaretatt.
Det går opp og ned. Når hun faller, er mamma der med sin omsorg og løfter henne opp igjen via samtaler på telefon.
To måneder etter innleggelsen i Norge tar hun eksamen i London og er tilbake på jobben med god støtte fra kollegene som nå vet hva som har hendt.
Takker mamma
– Jeg hadde aldri klart dette uten mamma. Hun betyr alt for meg! Det er ikke mulig å takke henne nok, og jeg er redd for å «bruke henne opp», for å være en belastning.
– Det har du aldri vært og vil aldri bli! Jeg har vært sint bare de gangene du ikke ringte meg fordi du ville «skåne» meg, svarer mamma Toril til det.
Men hun innrømmer at situasjonen har vært, og er, tøff.
En dag om gangen
Nå tar mor og datter en dag om gangen, og håper Simon snart blir tatt. Toril er fortsatt redd for datteren sin hvis hun ikke hører noe fra London på noen dager. Samtidig er hun redd for å mase.
– Jeg passer på å ringe mamma når jeg har det bra også, for å vise at jeg er glad, og si hvor mye hun betyr for meg! sier Cecilie.
Men har hun mistet troen på kjærligheten?
– Nei, faktisk ikke. Han skal ikke få ødelegge det også! Derfor har jeg så vidt prøvd å date litt igjen, selv om det er med stor skepsis.
Denne saken ble første gang publisert 23/05 2019, og sist oppdatert 09/02 2022.