Test av knekkebrød
Finn Crisp – 5 wholegrains
Testens vinner! Grovt knekkebrød med et høyt innhold av kostfiber.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 25,- hos ICA
200 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1550 kJ/370 kcal
Proteiner: 12 g
Karbohydrater: 56 g (hvorav sukker 1,7 g)
Fett: 6,9 g (hvorav mettede fettsyrer 1,2 g)
Kostfiber: 17 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Helkornet rugmel (59 %), havrespon (9 %), helkornet hvetemel (5 %), helkornet havremel (5 %), helkornet byggmel (5 %), linfrø, vann, gjær, sesamfrø, helkornet bokhvetemel (2 %), salt, emulgeringsmiddel (E471).
Begrunnelse:
Testens vinner! Grovt knekkebrød med både rug, havre, hvete, bygg og bokhvete. Et høyt innhold av kostfiber. Inneholder verken tilsatt sukker eller palmeolje. Et meget godt valg!
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.