Test av knekkebrød
Wasa – Family crisp hvete og spelt
Hovedingrediensen i dette knekkebrødet er fint hvetemel.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 21,- hos ICA
190 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1650 kJ/400 kcal
Proteiner: 12 g
Karbohydrater: 67 g (hvorav sukker 4 g)
Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 2,5 g)
Kostfiber: 6 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Hvetemel (85 %), fullkorn speltmel (10 %), vegetabilsk fettstoff, gjær, sukker, salt, surdeigspulver av hvete.
Begrunnelse:
Hovedingrediensen i dette knekkebrødet er fint hvetemel. I tillegg inneholder knekkebrødet tilsatt sukker og trolig palmeolje.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.