Test av knekkebrød

Wasa – Family crisp hvete og spelt

Hovedingrediensen i dette knekkebrødet er fint hvetemel.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Family crisp hvete og spelt.
TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Family crisp hvete og spelt. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 21,- hos ICA

190 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1650 kJ/400 kcal

Proteiner: 12 g

Karbohydrater: 67 g (hvorav sukker 4 g)

Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 2,5 g)

Kostfiber: 6 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Hvetemel (85 %), fullkorn speltmel (10 %), vegetabilsk fettstoff, gjær, sukker, salt, surdeigspulver av hvete.

Begrunnelse:

Hovedingrediensen i dette knekkebrødet er fint hvetemel. I tillegg inneholder knekkebrødet tilsatt sukker og trolig palmeolje.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også