Test av knekkebrød

Wasa – Gluten- och laktosfritt

Et godt alternativ for barn med cøliaki, men bør ikke være førstevalg for barn flest.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Gluten- och laktosfritt.
TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Gluten- och laktosfritt. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 29,- hos Coop

275 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1600 kJ/380 kcal

Proteiner: 5,5 g

Karbohydrater: 71 g (hvorav sukker 2,5 g)

Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 3 g)

Kostfiber: 6 g

Natrium: 0,8 g

Ingredienser:

Rismel, maismel, maisstivelse, potetstivelse, vegetabilsk fett, sukker, sukkerbetefiber, bokhvetemel, gjær, invertsukkerløsning, fortykningsmiddel (karboximetylcellulose, guarkjernemel), salt, bakepulver (natriumhydrogenkarbonat), emulgator (E471).

Begrunnelse:

Dette er testens eneste glutenfrie knekkebrød, noe som gjør det godt egnet for barn med cøliaki. I tillegg er knekkebrødet laktosefritt og er dermed et godt alternativ for barn med laktoseintoleranse (mange av de andre knekkebrødene i testen er også laktosefrie). Knekkebrødet er basert på glutenfrie meltyper, noe som gjør at knekkebrødet har et naturlig lavt innhold av kostfiber, selv om litt fiber er tilsatt ekstra. Knekkebrødet innehoder tilsatt sukker. Et godt alternativ for barn med cøliaki, men bør ikke være førstevalg for barn flest.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også