Test av knekkebrød
Wasa – Gluten- och laktosfritt
Et godt alternativ for barn med cøliaki, men bør ikke være førstevalg for barn flest.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 29,- hos Coop
275 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1600 kJ/380 kcal
Proteiner: 5,5 g
Karbohydrater: 71 g (hvorav sukker 2,5 g)
Fett: 7 g (hvorav mettede fettsyrer 3 g)
Kostfiber: 6 g
Natrium: 0,8 g
Ingredienser:
Rismel, maismel, maisstivelse, potetstivelse, vegetabilsk fett, sukker, sukkerbetefiber, bokhvetemel, gjær, invertsukkerløsning, fortykningsmiddel (karboximetylcellulose, guarkjernemel), salt, bakepulver (natriumhydrogenkarbonat), emulgator (E471).
Begrunnelse:
Dette er testens eneste glutenfrie knekkebrød, noe som gjør det godt egnet for barn med cøliaki. I tillegg er knekkebrødet laktosefritt og er dermed et godt alternativ for barn med laktoseintoleranse (mange av de andre knekkebrødene i testen er også laktosefrie). Knekkebrødet er basert på glutenfrie meltyper, noe som gjør at knekkebrødet har et naturlig lavt innhold av kostfiber, selv om litt fiber er tilsatt ekstra. Knekkebrødet innehoder tilsatt sukker. Et godt alternativ for barn med cøliaki, men bør ikke være førstevalg for barn flest.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.