Test av knekkebrød
Wasa – Solruta pumpkin seeds
I Solruta pumpkin seeds er hovedingrediensen siktet hvetemel.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 31,5 hos Meny
265 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1650 kJ/390 kcal
Proteiner: 12 g
Karbohydrater: 61 g (hvorav sukker 1,5 g)
Fett: 9 g (hvorav mettede fettsyrer 3 g)
Kostfiber: 10 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Hvetemel (37 %), fullkornrugmel (32 %), fullkornhvetemel (17 %), gresskarfrø (8,3 %), vegetabilsk fett, gjær, byggflak, sukker, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), salt, hevemiddel (natriumbikarbonat). 52 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.
Begrunnelse:
Solrutaknekkebrødene har et høyere energiinnhold per knekkebrød enn de fleste andre knekkebrødene i testen og er de eneste knekkebrødene som inneholder mer energi enn én brødskive. Solruta knekkebrød kan derfor være et godt alternativ til brødskiver for aktive barn. I Solruta pumpkin seeds er hovedingrediensen siktet hvetemel. I tillegg inneholder knekkebrødet tilsatt sukker og trolig palmeolje, noe som trekker ned.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.