Test av knekkebrød

Wasa – Solruta pumpkin seeds

I Solruta pumpkin seeds er hovedingrediensen siktet hvetemel.

TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Solruta pumpkin seeds.
TEST AV KNEKKEBRØD: Wasa - Solruta pumpkin seeds. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 31,5 hos Meny

265 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1650 kJ/390 kcal

Proteiner: 12 g

Karbohydrater: 61 g (hvorav sukker 1,5 g)

Fett: 9 g (hvorav mettede fettsyrer 3 g)

Kostfiber: 10 g

Natrium: 0,5 g

Ingredienser:

Hvetemel (37 %), fullkornrugmel (32 %), fullkornhvetemel (17 %), gresskarfrø (8,3 %), vegetabilsk fett, gjær, byggflak, sukker, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), salt, hevemiddel (natriumbikarbonat). 52 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.

Begrunnelse:

Solrutaknekkebrødene har et høyere energiinnhold per knekkebrød enn de fleste andre knekkebrødene i testen og er de eneste knekkebrødene som inneholder mer energi enn én brødskive. Solruta knekkebrød kan derfor være et godt alternativ til brødskiver for aktive barn. I Solruta pumpkin seeds er hovedingrediensen siktet hvetemel. I tillegg inneholder knekkebrødet tilsatt sukker og trolig palmeolje, noe som trekker ned.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også