Test av knekkebrød
Wasa – Frukost fullkorn
Trekk for innhold av tilsatt sukker.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 20,- hos Coop
320 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1700 kJ/ 400 kcal
Proteiner: 13 g
Karbohydrater: 60 g (hvorav sukker 4 g)
Fett: 10 g (hvorav mettede fettsyrer 3,5 g)
Kostfiber: 10 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Fullkornhvetemel (57 %), hvetemel (33 %), vegetabilsk fett, valmuefrø (5,5 %), sukker, gjær, salt. 57 g fullkorningredienser er brukt for å bake 100 g produkt.
Begrunnelse:
Ikke av de groveste knekkebrødene i testen, med en tredjedel siktet hvetemel. Trekk for innhold av tilsatt sukker og trolig palmeolje.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.