Test av knekkebrød
Ryvita – Pumkin, Seeds & Oats
Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 34,- hos ICA
200 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1554 kJ/370 kcal
Proteiner: 11,2 g
Karbohydrater: 56 g (hvorav sukker 4,9 g)
Fett: 7,2 g (hvorav mettede fettsyrer 1,3 g)
Kostfiber: 18,3 g
Natrium: 0,24 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel, gresskarfrø (20 %), havre (16 %), salt. 94 g fullkornrugmel per 100 g (inneholder: rug, havre).
Begrunnelse:
Fullkornrugmel som hovedingrediens gir en høy andel kostfiber. Gresskarfrø gir sunne fettsyrer. Tynt knekkebrød som gir forholdsvis lite energi per knekkebrød.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.