Test av knekkebrød
Helios – Økologisk speltknekkebrød med frø
Høyt innhold av fett, men dette er hovedsakelig sunne fettsyrer fra frøene.
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 28,5 hos ICA
200 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1803 kJ/430 kcal
Proteiner: 17,2 g
Karbohydrater: 44,4 g (hvorav sukker 0,8 g)
Fett: 18 g (hvorav mettet fett 2,3 g)
Kostfiber: 11,2 g
Natrium: 0,8 g
Ingredienser:
Sammalt speltmel (55 %), solsikkefrø (17 %), sesamfrø (8 %), siktet speltmel (5 %), havregryn, linfrø 83 %), havsalt, gjær, byggmaltekstrakt.
Begrunnelse:
Grovt speltknekkebrød med solsikke- og sesamfrø. Middels innhold av kostfiber, høyt innhold av fett, men dette er hovedsakelig sunne fettsyrer fra frøene.
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.