Test av knekkebrød

Helios – Økologisk speltknekkebrød med frø

Høyt innhold av fett, men dette er hovedsakelig sunne fettsyrer fra frøene.

TEST AV KNEKKEBRØD: Helios - Økologisk speltknekkebrød med frø.
TEST AV KNEKKEBRØD: Helios - Økologisk speltknekkebrød med frø. Foto: FOTO: Bjørn Inge Karlsen HM Foto
Sist oppdatert

Hvilken side av knekkebrødet skal opp?

Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:

* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden

* 5 av 10 legger det på den hullete siden

* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød

Les hele den knasende gode saken

Priseksempel: 28,5 hos ICA

200 g

Næringsinnhold per 100 g:

Energi: 1803 kJ/430 kcal

Proteiner: 17,2 g

Karbohydrater: 44,4 g (hvorav sukker 0,8 g)

Fett: 18 g (hvorav mettet fett 2,3 g)

Kostfiber: 11,2 g

Natrium: 0,8 g

Ingredienser:

Sammalt speltmel (55 %), solsikkefrø (17 %), sesamfrø (8 %), siktet speltmel (5 %), havregryn, linfrø 83 %), havsalt, gjær, byggmaltekstrakt.

Begrunnelse:

Grovt speltknekkebrød med solsikke- og sesamfrø. Middels innhold av kostfiber, høyt innhold av fett, men dette er hovedsakelig sunne fettsyrer fra frøene.

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også