Test av knekkebrød
Wasa – Multigrain
Bra med kostfiber. Et godt valg!
Hvilken side av knekkebrødet skal opp?
Knekkebrød splitter folket. Her er resultatene av en undersøkelse Visendi gjorde for klikk.no i 2009:
* 4 av 10 legger pålegg på den flate siden
* 5 av 10 legger det på den hullete siden
* 1 av 10 spiser ikke knekkebrød
Priseksempel: 18,- hos ICA
275 g
Næringsinnhold per 100 g:
Energi: 1450 kJ/350 kcal
Proteiner: 12 g
Karbohydrater: 61 g (hvorav sukker 0,5 g)
Fett: 3 g (hvorav mettede fettsyrer 0,5 g)
Kostfiber: 15 g
Natrium: 0,5 g
Ingredienser:
Fullkornrugmel (69 g*), surdeig av rug (13 g*), havregryn (9,8 g*), fullkornhvetemel (5,8 g*), fullkornhavremel (5,8 g*), fullkornbyggmel (5,8 g *), gjær, kornmaltekstrakt, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer), salt. 109 g fullkorningredienser har blitt brukt for å bake 100 g produkt. * i g før 100 g produkt.
Begrunnelse:
Grovt knekkebrød med fullkorn av rug, hvete, havre og bygg. Bra med kostfiber. Et godt valg!
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2013, og sist oppdatert 24/06 2017.