TEST AV BRØD TIL BARN
Vålerenga-brødet
For mye salt og for lite grovt for bukrommet.
Produsent: Bakers AS
Pris: Kr 25
Grovt på brødskalaen, 51 prosent grove meltyper.
Hvilket mel er brukt: Hvetemel, surdeig av rug, havregryn, havrekli, havre helkorn, byggmel, havremarv, hveteklimel, gresskarkjerner.
Fotballbrødet finnes også i egen innpakning for dem som heier på FK Tønsberg, Start eller Odd Grenland. Brødet har mange forskjellige ingredienser, men ender likevel opp med en ganske lav grovhetsprosent. Inneholder også for mye salt sammenlignet med de andre brødene i testen. Har hele korn i seg, men kanskje brødets kulhet overgår frykten for frø?
Camilla mener: Dette brødet har for mye salt. Jeg ville valgt et annet, spesielt hvis barna spiser mye brød.
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Energi: 1034 kJ/247 kcal)
Protein: 10,2 g
Karbohydrater: 42,1 g
Sukkerarter: 1,6 g
Fett: 4,2 g
Kostfiber: 4,8 g
Natrium: 0,7 g