TEST AV BRØD TIL BARN
Josefines sunne brød
Fargerikt, fibergreit og passe grovt – men bare såvidt.
Produsent: Din Baker AS
Pris: Kr 21,90
Nøkkelhullsmerket
Grovt på brødskalaen, 51 prosent grove meltyper.
Hvilket mel er brukt: Hvetemel, sammalt mel av hvete, rug og havre, havrekli og tørket surdeig av rug.
Den fargerike innpakningen gjør nok at mange småbarnsfamilier ender opp med dette brødet i handlekurven. Brødet er nøkkelhullsmerket, inneholder greit med fiber og lite fett og sukker. Men hvorfor er det ikke bakt med større andel grovt mel enn 51 prosent? Det virker nesten som det er spekulert i å komme akkurat over grensen for grovt på brødskalaen.
Camilla mener: Ikke så veldig grovt, men greit å spise innimellom.
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Energi: 929 kJ/234 kcal
Protein: 9,0 g
Karbohydrater: 44,3 g
Sukkerarter: 1,5 g
Fett: 2,3 g
Kostfiber: 5,4 g
Natrium: 0,44 g