TEST AV BRØD TIL BARN

Skibrødet

Bra med fiber – og skorpe som gir motstand.

brød, brødtest, skibrødet
brød, brødtest, skibrødet Foto: Tore Fjeld
Først publisert Sist oppdatert

Produsent: Din Baker AS

Pris: Kr 20,90

Nøkkelhullsmerket

Grovt på brødskalaen, 53 prosent grove meltyper.

Hvilket mel er brukt: Hvetemel, sammalt hvete, sammalt rug, tørket surdeig av hvete. Dekorert med sesamfrø.

Grovt er gull, står det på pakningen til dette brødet, som prydes av et bilde av Petter Northug i farta. Skibrødet har bra innhold av fiber og tilfredsstiller kravene til nøkkelhullsmerking - så vidt. Litt kneippaktig skorpe, som kan være en utfordring for små kjever.

Camilla mener: Et av de beste brødene i testen, men kunne godt ha vært grovere.

Næringsinnhold pr. 100 gram:

Energi: 944 kJ/223 kcal

Protein: 9,6 g

Karbohydrater: 41,7 g

Sukkerarter: 1,9 g

Fett: 2,0 g

Kostfiber: 5,7 g

Natrium: 0,46 g