TEST AV BRØD TIL BARN
Skibrødet
Bra med fiber – og skorpe som gir motstand.

Produsent: Din Baker AS
Pris: Kr 20,90
Nøkkelhullsmerket
Grovt på brødskalaen, 53 prosent grove meltyper.
Hvilket mel er brukt: Hvetemel, sammalt hvete, sammalt rug, tørket surdeig av hvete. Dekorert med sesamfrø.
Grovt er gull, står det på pakningen til dette brødet, som prydes av et bilde av Petter Northug i farta. Skibrødet har bra innhold av fiber og tilfredsstiller kravene til nøkkelhullsmerking - så vidt. Litt kneippaktig skorpe, som kan være en utfordring for små kjever.
Camilla mener: Et av de beste brødene i testen, men kunne godt ha vært grovere.
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Energi: 944 kJ/223 kcal
Protein: 9,6 g
Karbohydrater: 41,7 g
Sukkerarter: 1,9 g
Fett: 2,0 g
Kostfiber: 5,7 g
Natrium: 0,46 g