Ukemeny uke 1
Med denne ukemenyen får du en god start på året
Start det nye året med gode vaner og deilige middager.
Godt nytt år til deg!
Jeg håper juleferien din har vært akkurat som du håpet den skulle bli!
Jeg har iallfall kost meg med god mat, en passe mengde bøker, gode venner og noen skikkelig late dager. Herlig!
Så er det heldigvis deilig å komme tilbake til de vante rutinene igjen også. Det hadde jo blitt litt kjedelig dersom alle dagene var ekstraordinære. Jeg liker hverdagen!
Lett mat i januar
Som seg hør og bør i begynnelsen av januar, er det forholdsvis lett mat å finne i ukemenyen min denne uken. Mat som får systemene tilbake på plass igjen. Og som er full av godsaker for kroppen.
Vi trenger litt ekstra med riktig næring nå når det er så mørke dager.
En riktig god uke til deg!
Og husk; Nyt livet og nyt maten!
Mandag - Laksegrateng med chilipaste
Fiskegrateng er en genial måte å bruke opp fiskerester på, enten det er ferdigkokte rester eller om det er rå fiskebiter. Det er ikke bestandig den mengden fisk jeg kjøper inn til en middag passer helt, og da bruker jeg å fryse ned det jeg ikke bruker mens det fremdeles er rått. Det betyr at det lett kan befinne seg diverse små fryseposer med fisk i fryseren. Så bruker jeg opp dem når jeg lager fiskesuppe eller fiskegrateng, som her.
Fru Timian
Matblogger Marit Røttingsnes Westlie.
Engasjert og begeistret matformidler av ukomplisert, ujålete og umåtelig god mat!
Har skrevet ni bøker og mange hundre matspalter.
Lever ut fra filosofien om at god og enkel mat er én og samme ting.
Fiskegrateng er heldigvis bestandig populært å sette på middagsbordet hos oss, og det tror jeg det er i mange andre hjem også.
I denne versjonen tilsetter jeg en god mengde chilipaste for å få en liten vri på klassikeren. Chilipaste får du kjøpt i vanlige dagligvarebutikker og i innvandrerbutikker. Du kan også bruke finhakket, fersk chili.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Tirsdag - Kyllingsalat med linser og kokt egg
Jeg har fått skikkelig dilla på kokt, opprevet kyllingkjøtt – litt sånn pulled feeling. Det er kjempekjekt å bruke til veldig mange ulike middager.
Da akkurat denne salaten ble satt på bordet hjemme, konkluderte 14-åringen med følgende: “Mamma, dette MÅ vi ha mye oftere!” Og det er virkelig den beste tilbakemeldingen du kan få når du er opptatt av å lage hverdagsmiddager som både er kjappe å lage, smaker godt og som gjør godt for kroppen.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Onsdag - Lettvint pølsegryte
Èn av de store middagsfavorittene i barndommen var Toros pølsegryte. Og jeg husker at jeg egentlig var litt misunnelig på venninnen min, for de brukte å ha pølsegryten til middag mye oftere enn oss.
Ikke husker jeg nå hvordan barndommens gryteversjon smaker, for den har jeg ikke spist på sikkert 25 år (gosja meg!), men jeg vet at min min egen hjemmelagde variant er skikkelig pop å servere hjemme, og at jeg synes dette er en perfekt middag å lage hvilken som helst dag.
Klikk deg inn på oppskriften her!
Torsdag - Lettvint og veldig god fiskesuppe
Fiskesuppe er én av de populære og stadig tilbakevendende hverdagsmiddagene hjemme hos oss. Det er så lettvint å lage, det er godt og jeg kan bruke av de grønnsakene som ligger i kjøleskapet. Det er dessuten strålende bra å bruke opp eventuelle fiskerester som ligger i fryseren i en fiskesuppe.
Klikk deg inn på oppskriften her!
Fredag - Tacopanne med kylling og chorizo
Når du kjenner trangen etter fredagstaco (som kan skje hvilken som helst dag i uka) og samtidig kjenner at eventyrlysten leker litt med deg, er det denne forma du trenger! Gode smaker, akkurat passe sterkt, sprø skjell og kremaktig guacamole. Vi krever da ikke mer enn det!
Klikk deg inn på oppskriften her!
Lørdag - Indisk grute med blomkål og gule linser
Dette er middagen for deg som har lyst på en supergod vegetarisk middag. I India er de veldig mye flinkere enn oss her på bjerget til å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål. Både store og små bruker å falle pladask!
Klikk deg inn på oppskriften her!
Søndag - Deilig kjøttgryte med rødvin
Det er noe eget med å spise gode gryter på vinteren. Aller best smaker de når du kommer inn rød i kinna og kald på nesetuppen etter noen timer ute i det fri.
Her lar jeg grytekjøttet og grønnsakene koke i rødvin i flere timer, og resultatet blir en saftig og veldig god gryte.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Ukens kake - Lettvint rullekake
Ungene hjemme hos meg elsker rullekake!
Rullekake er veldig enkelt og greit å lage. Det går fort og det bruker å gå riktig så glatt å få et bra resultat. Her har jeg fylt den med rørte bringebær – kjøp frosne bringebær i butikken og rør sammen med sukker – og pyntet med pisket krem på toppen.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Ukens gjærbakst - Grove, eltefrie rundstykker med frø og kjerner
Det kan aldri bli for mange utgaver og variasjoner av det gode, som disse eltefrie rundstykkene. De kan varieres i nærmest det uendelige, og er bestandig like takknemlige å servere både nystekte og opptinte fra fryseren. Og nettopp fordi de er så kjekke å tine opp, får du en stor oppskrift.
Klikk deg inn til oppskriften her!
En riktig god uke til deg!
Denne saken ble første gang publisert 04/01 2016, og sist oppdatert 30/04 2017.