Ukemeny for uke 50
Middager for travle førjulstider!
Når førjulsaktivitetene blir mange, må middagen gå fort.
Hei! Håper du har hatt en fin første adventsuke! Jeg har hatt en strålende fin uke. Fikk ikke hengt opp julestjernene i vinduene og kransen på døren før i dag, men det er helt greit. Nå er de oppe og skinner!
I går fikk jeg bakt årets første julekaker også, og det var veldig hyggelig. Oppskriftene kommer på bloggen om ikke alt for lenge.
For veldig mange av dere, er de kommende ukene veldig hektiske med sjonglering mellom husvask, juleavslutninger, gavekjøp og, forhåpentligvis, adventshygge. Nettopp derfor er det kjekt med hverdagmiddager som er kjappe og greie å lage, så det er hverdagsmiddagene denne uken. Til fiskeburgeren på tirsdag kan du veldig gjerne velge å kjøpe ferdige fiskekaker istedenfor å lage dem selv.
Jeg håper du finner inspirasjon til å prøve ut noen nye middager den kommende uken. En riktig fin uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag - Linsesuppe med parmesan
Jeg har alltid vært forrykende glad i supper. All slags supper – tynne, milde, fyldige og hete. Her går alt ned på høykant. Og det er jo lite som slår en god og varm suppe når det er kaldt ute!
Lager jeg suppe i helga, kan jeg gjerne bruke tid på å lage en god kraft, men det har jeg ikke tid til i hverdagen. Da bruker jeg fond eller enkelte buljongmerker som ikke har alt for mye salt i seg. Baconet, som jeg bruker i denne suppa, er også med på å gi en dyp og rund smak til det ferdige produktet.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Tirsdag - Fiskeburger
En stadig tilbakevennende favoritt her i huset er fiskeburgeren. Med gode, ferdigkjøpte fiskekaker eller hjemmelagde. Det varierer ut fra hvor mye tid jeg har til rådighet til middagslagingen. Eller tidsspørsmålet er kanskje mer en unnskyldning innimellom, for det tar slettes ikke mye tid å lage de små herlighetene på egen hånd. 10 minutter, kanskje. Maks 15, og det er det i grunnen ikke mye å si på.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Onsdag - Brennende kjærlighet
En av mine store middagsfavoritter på 80-tallet var “brennende kjærlighet”. Jeg tror mamma første gang fant oppskriften i Norsk Ukeblad, og da gikk det ikke lenge før den ble et fast innslag på middagsbordet.
Min versjon i 2015 er litt annerledes, men aller mest lik 80-talls versjonen. Herlig!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Torsdag - Pasta med kjapp tomatsaus og basilikumpesto
Dagens middag har med to veldig store favoritter hos meg – nemlig tomatsaus og basilikumpesto. Jeg tror virkelig aldri at jeg kommer til å bli lei de to tingene. Denne pastaretten så jeg designeren Valentino lage en gang for mange år siden på Martha Stewart-show i USA. Skikkelig god og enkel middag!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Fredag - Taco med kylling og deilig salsa
Kjenner du suget etter tacoen komme når helga nærmer seg? Smakene av tomatsalsa, kjøttdeig og spisskummen? Mmm… Jeg synes det er skikkelig digg med en tacolefse eller to fylt til randen med ulike godsaker. Her har jeg fylt opp lefsene med kyllingkjøtt, tomater, massevis av hvitløk og en passe dose chili. Det må bli suksess.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Lørdag - Arvekyllingen med en vri
Den nest mest populære oppskriften på bloggen min er “Arvekyllingen“. Denne langpanneretten med stekt kylling, fløte og massevis av gode smaker er bestandig en stor suksess å servere til både små og store gjester.
Her har jeg laget en vri på arvekyllingen. Fremdeles en klassiker og fortsatt akkurat like godt!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Søndag - Stekt kveite med smørsaus
Dette er en helt fantastisk god middag. Kveite er, etter min mening, noe av den beste sjømaten som kan spises. Og servert sammen med denne smørsausen, er det duket for en skikkelig søndagsfest!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Ukens småkaker - Marvpostei
Jeg simpelthen elsker mandelfyllet i disse små posteiene. Snadder!
Marposteien går veldig fint å fryse ned for så å ta opp litt etterhvert som du trenger dem.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Ukens julebakst - Hjemmebakte croissanter
Jeg baker bestandig en stor porsjon med croissanter til jul. Det hører ikke med til hverdagshendelsene her i huset at jeg baker det, så da er det bestandig stor stas når vi kan ta det første bittet av en helt nystekt croissant. Det er jammen meg ikke mye som smaker bedre da!
Croissantene er fine å fryse ned, så bak gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.
Klikk deg inn til oppskriften her!
En riktig god uke til deg!
Denne saken ble første gang publisert 07/12 2015, og sist oppdatert 30/04 2017.