Ukemeny uke 49
Endelig desember!
Vi er klare med gode middager og litt snacks for den første uken i advent.
Adventstemningen er ikke helt på plass her hos meg ennå, men jeg satser på at den kommer nå når stjernene akkurat er hengt opp i vinduene og vi har tent det første lyset. Jeg gleder meg skikkelig til adventstiden!
Jeg prøver virkelig å leve etter mitt eget motto nå i advent: at det er viktigere med de gode stundene sammen – for eksempel å hygge seg sammen med en koselig julefilm – enn at det skal være støvfritt innerst i hver et skap (ytterst også, for den del :) ).
I ukene som kommer nå, kommer jeg til å legge ut massevis av juleoppskrifter, som jeg håper du får stor glede av. Og så tenker jeg, når det kommer til julebaksten også, at det er bedre å bake noen få sorter – og skikkelig kose seg med det – enn å få høye skuldre og kort pust bare for at man skal få alle de berømte 7 slagene i hus.
Èn fin måte å både få mange sorter julekaker ferdig på, og ha en hyggelig stund sammen, er å samle sammen noen venner og ha felles bakedag. Hvis alle lager for eksempel to deiger hver, har dere et godt utgangspunkt for en topp felles bakedag.
Jeg ønsker deg en skikkelig fin uke! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag - Lettvint lasagne
Jeg vet ikke om det egentlig er lov å kalle denne retten lasagne, ettersom jeg ikke har med noen ostesaus, men fordi det er rikelig med ost oppi, tar jeg sjansen.
Dette er absolutt en hurtigvariant som er perfekt å lage til hverdags. Jeg har ikke brukt kjøttdeig eller annet kjøtt i den heller, men holdt den helt kjøttfri. Vil du ha med kjøttdeig, bruner du det i panna før du har i alle ingrediensene til tomatsausen.
Bruk gjerne fullkornspasta i formen.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Tirsdag - Laks og grønnsaker i tomatsaus
Hermetiske tomater er bestandig et sikkerstikk for å få opp sommertemperaturen hele året. Tomatene er plassert i boksen akkurat når de er på sitt aller mest solmodne. Herlig!
Dette er perfekt familiemiddag på en hvilken som helst dag!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Onsdag - Kyllingwok med cashewnøtter
Du trenger ingen egen wokpanne for å lage wok til middag. En vanlig stekepanne med høye kanter fungerer også veldig bra.
Husk å gjøre klar alle ingrediensene før du setter igang med stekingen. Gi ungene en liten kniv, så kan de være med å kutte de også.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Torsdag - Deilig kyllingcurry for hele familien
Denne kyllingcurryen bruker å slå an hos både små og store. Du kan tilpasse mengden med chilipaste til hvor sterk mat dere liker hjemme hos dere.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Fredag - Kjøttboller i spicy tomatsaus
Smaken i disse kjøttbollene og sausen er inspirert av det Nord-Afrikanske kjøkkenet. Her er det både spisskummen, malt koriander, gurkemeie og masse hvitløk! Skikkelig gode! Og du bruker ikke mange minuttene på å rulle dem ut.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Lørdag - Bacalao med poteter, egg og oliven
Dette skal visstnok være fotballspilleren Ronaldos favorittmiddag! Så har du en gryende fotballspiller i huset, er dette maten å servere! Heldigvis smaker den aldeles strålende godt for alle oss som ikke fikser dribling og heading også.
Klikk deg inn til oppskriften her!
Søndag - Entrecôte med blåskimmelost og potetkaker
Det er en morsom vri på potetkakene som jeg serverer til dagens entrecôte! Jeg lager potetstappe som jeg så former til små kaker og steker. Skikkelig godt og de passer veldig bra sammen med det gode kjøttet!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Ukens søtsaker - Sarah Bernard
Kan du tenke deg noe bedre enn en akkurat passe stor munnfull (eller tre) med mandelbunn, sjokoladekrem og mørkt sjokoladetrekk? Det tror jeg nesten ikke at jeg kan! Sarah Bernard er fantastisk godt! De er vidunderlige, små kaker med massevis av god smak!
Klikk deg inn til oppskriften her!
Ukens gjærbakst - Eltefritt tomatbrød
Det er bestandig spennende å skjære den første skiva av et brød som du har fylt opp med et fyll. Hvordan har det fordelt seg? Ble det som jeg hadde tenkt og hadde jeg i en passe mengde med fyll?
Dette tomatbrødet er kjempegodt å servere som tilbehør til alskens supper og gryter.
Klikk deg inn til oppskriften her!
En riktig god uke til deg!
Denne saken ble første gang publisert 01/12 2015, og sist oppdatert 30/04 2017.