Test av marsipan
Én får terningkast fem - resten er under middels
Vi har testet påskemarsipan - her er det fint lite som imponerer.
Om testen:
I testpanelet satt Annemari Erlbeck, Arnie Stalheim og Morten Leiren
Erlbech er utdannet konditor og har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst. Hun har en 2.plass i kokke OL i Erfurt med det norske kokkelandslage og jobber som soussjef på Restaurant Fabel på Litteraturhuset i Fredrikstad.
Stalheim er Klikk.nos vinekspert, med høy kunnskap om alle typer alkoholholdig drikke samt bred erfaring med å sitte i testpanel for matprodukter.
Leiren er faglært kokk med bred erfaring fra flere av Oslos restauranter og som nå jobber til daglig på Fjelberg Fisk & Vilt.
Alle produktene i testen er smakt blindt (det vil si at testpanelet ikke visste hva de fikk servert). All marsipan var romtemperert ved servering. Det er ikke tatt hensyn til pris, kun smak i denne testen. De fleste av påskemarsipanene var overtrukket med sjokolade eller tilsatt kunstig smak. Det gjorde utfordringen litt større når vi skulle bedømme marsipanen, men vi lot totalinntrykket på smak avgjøre poengsummen de havnet på.
Denne saken ble første gang publisert 27/03 2015, og sist oppdatert 29/06 2017.