Vurderingen av de 13 frokostblandingene er utført av ernæringsfysiolog Iren Vagstad Ellingsen. Hun har en bachelor i ernæring fra Atlantis Medisinske Høgskole 2010, og jobber nå som ernæringsfysiolog ved Heiaklinikken i Lier, samt at hun har eget firma der hun gir kostholdsråd til grupper, for eksempel skoler, barnehager og idrettslag.
Produktutvalget i testen representerer de fleste typene frokostblanding som er til salgs i dagligvarekjedene. Produktene som er testet denne gangen er frokostblandinger som i utforming og innhold appellerer til barn.
Produktene er vurdert i forhold til hverandre, slik at samme produkt ikke nødvendigvis vil få samme terningkast i en annen test.
Testen er gjort ut fra innholdsdeklarasjonen, smak er ikke et kriterium i testen.
Produktene er kjøpt inn i uke 40, prisen som er oppgitt er det produktene kostet i den butikken de ble kjøpt (Meny).