Lag is av frosne bananer
Lager du disse, blir du nabolagets stjerne
Gå bananas med bananpingviner!
Lyst til å imponere barna i nabolaget eller andre voksne på sommerfesten?
Frosne bananpingviner kan fort bli gatas hit!
Ikke bare smaker de supergodt, men de er også er fryd for øyet.
(Og hvis man legger godviljen til, er de nesten også litt sunne...)
I tillegg er de lekende lette å lage - så her er det all grunn til å gå bananas!
Bananpingviner
Dere trenger:
- bananer
- kokesjokolade
- spiselige øyne
- nonstop
- aluminiumsfolie
Les også: Slik lager du kakao på pinne
(Artikkelen fortsetter under bildet.)
Slik gjør dere det:
Start med å dele bananene i to, og legg dem i en brødpose i fryseren i cirka en time.
Smelt deretter sjokoladen i vannbad:
Brekk sjokoladen i små biter i en ildfast skål eller en liten kjele.
Kok opp vann i en større kjele. Skru ned varmen slik at vannet ikke koker, men holder på temperaturen.
Sett kjelen eller skålen med sjokoladen oppi den største kjelen.
La det stå ca 10 min til sjokoladen er flytende.
Ta ut skålen før all sjokoladen har smeltet, og rør med en slikkepott så de siste store bitene smelter inn i resten.
Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen, da vil den klumpe seg.
Les også: Slik viderefører du din egen bakeglede til barna
(Artikkelen fortsetter under bildet.)
Legg et ark med aluminiumsfolie utover på kjøkkenbenken.
Når sjokoladen er smeltet og klar til bruk, tar du bananene ut av fryseren.
Dypp enden av bananen i sjokoladen, og smør litt sjokolade nedover sidene på bananen med en skje, slik at du får laget pingvinkroppen.
Per Olav Sølvberg
- Forfatter av bøkene "Familiesirkus - 52 fabelaktige ting å gjøre sammen" og "Gateleker for hele gjengen".
- Utdannet Montessorilærer. Jobber som frilansestylist, og brenner særlig for enkle tips til morsomme familieliv.
- Har sin egen faste ukentlige spalte i Foreldre.no.
- Far til Filippa, Leonora, Ferdinand og Emrik.
Fest de spiselige øynene til bananen med en dråpe sjokolade.
Del oransje nonstop i to. Fest en halv nonstop til nebb, og to stykker til føtter.
Pingvinene må stå i fryseren til de skal spises.
Kaldt, morsomt og veldig godt!