Oppskrift på chocolate chip cookies

La barna lage myke sjokoladekjeks til gjestene

Oppskriften på verdens beste chocolate chip cookies.

SJOKOLADE-COOKIES: Disse supergode småkakene klarer barna å lage nesten helt selv. Og deigen er stor nok til at du kan legge halvparten i fryseren til du får uventet besøk. Foto: Per Olav Sølvberg.
SJOKOLADE-COOKIES: Disse supergode småkakene klarer barna å lage nesten helt selv. Og deigen er stor nok til at du kan legge halvparten i fryseren til du får uventet besøk. Foto: Per Olav Sølvberg.
Først publisert Sist oppdatert

Vi har vel alle opplevd det en eller annen gang: Plutselig plinger det i telefonen, og personen i andre enden, ofte en besteforelder, tante eller familievenn, sier "Hei, er dere hjemme? Vi tenkte å komme bort en tur!".

Eller det ringer overraskende på døra, og der står en besteforelder, nabo, tante eller barndomsvenn - eller kanskje en hel bøling med nabounger - og vil på besøk.

Alltid ferske sjokoladecookies

Så hyggelig! Men har du noe å servere de uventede gjestene? Ofte ikke. Med mindre du var så heldig å sette ungene i sving med å lage akkurat denne deigen litt tidligere i uken, og det fortsatt er en bit av den igjen i fryseren. Da er det bare å sette på stekeovnen og dekke på bordet, og noen minutter senere har du rykende ferske sjokolade-cookies å imponere med.

Så har du unger som kjeder seg litt? Sett dem i sving med denne oppskriften på sjokolade-cookies, og frys halvparten av deigen til senere bruk. Win-win!

Les også: Fem oppskrifter på deilig gjærbakst

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

DEIG I FRYSEREN: Stek halvparten av deigen til cookies med det samme, og legg resten av deigen i fryseren. Foto: Per Olav Sølvberg.
DEIG I FRYSEREN: Stek halvparten av deigen til cookies med det samme, og legg resten av deigen i fryseren. Foto: Per Olav Sølvberg.

Oppskrift på chocolate chip cookies

Dette trenger dere:

2 1/2 kopp mel

1/2 ts bakepulver

225 gram romtemperert smør 

1/2 kopp sukker

1 kopp brunt sukker

1 ts salt

2 ts vaniljesukker

2 egg

2 kopper sjokoladedråper eller hakket sjokolade

(1 kopp = ca 2,5 dl)

Slik gjør dere det:

Rør smør og sukker luftig.

Tilsett eggene, ett av gangen, mens du rører.

Sikt i det tørre.

Til slutt røres sjokoladen forsiktig inn.

Trill deigen til en tykk pølse, og del den på midten i to like lange deler. Rull den ene halvparten av deigen inn i plastfolie, og legg den i fryseren til senere bruk.

Bruk en skarp kniv til å skjære deigen i skiver, ca en centimeter tykke. Legg skivene på et brett med bakepapir.

Stekes i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter.

Neste gang dere får uventet besøk - eller bare får lyst på noe godt å kose dere med - tar du fram rullen med deig fra fryseren. Skjær så mange skiver av den frosne deigen som du ønsker, og stek i ovnen som vanlig.

Kos dere med uventet besøk!